A növényi sajtok világa sokkal izgalmasabb, mint elsőre gondolnánk: nemcsak egészséges és állatbarát alternatívák a hagyományos sajtok helyett, hanem valódi ízélményt is nyújtanak. Ebben a gyűjtőposztban összeszedtem az eddig megosztott sajtrecepteket – van köztük gyorsan elkészíthető, fermentált, keményebb állagú és krémes változat is.
Mindegyik recept 100%-ban növényi alapú, gluténmentes, és finomítatlan hozzávalókból készül. Fedezd fel, próbáld ki, és találd meg a kedvencedet – vagy készítsd el mindet! 🧀🌿✨
Növényi sajt receptek
Spenótos nyers pizza sajtszósszal, paprikával
Élettel teli nyers pizza – színek, ízek, frissesség egy falatban Ez a nyers pizza nemcsak egészséges, hanem gyönyörű is. A ropogós magos alap lassú aszalással …
Töltött paradicsom, a nyár egyik kedvence!
Ha valami igazán egyszerű, mégis különleges fogásra vágysz, ezt a töltött paradicsomot szeretni fogod! A lédús, érett paradicsom és a krémes növényi sajt tökéletes párost …
Zöldséges kesusajtgolyók
Szereted a sós finomságokat, amik nemcsak jól néznek ki, de tele vannak ízekkel is? Ezek a zöldséges kesusajtgolyók igazi különlegességek! Krémesek, mégis formázhatók, a sörélesztő …
Fermentált, kesudióból és mandulából készült növényi sajt
Az eddig növényi sajt recept mind „kamusajt” volt, frissen készített, nem fermentált, hanem ízesített nyers finomság. A fermentált kesusajtot is többféleképpen el lehet készíteni, a …
Sós kesusajt misoval
Sós kesusajt: egyszerű növényi „feta” házilag – kesudióból fehér miso krémmel ízesítve! Ha régóta keresed a tökéletes, növényi alternatívát a feta vagy krémfehér sajtok helyettesítésére, …
Színes mandulasajtgolyók húsvétra
A nyerskonyhában nem használunk, nem festünk tojást, de a hangulat kedvéért készíthetünk színes ételeket, amik méltán aratnak nagy sikert, ha vendégeink meglátják. Színező anyag lehet …
Vágható, lágy növényi sajt
Ez a növényi sajt nemcsak finom és sokoldalúan felhasználható, hanem teljesen természetes alapanyagokból készül, így tökéletes választás azoknak, akik egészségtudatosan táplálkoznak vagy kerülik az állati …
Kókuszjoghurt – házilag, egyszerűen
A joghurt alvasztással készített tejtermék. A tejet előzőleg joghurtkulturával oltják be, ezzel segítve a fermentálást. Ez a joghurtkultura nem más, mint jótékony baktériumok keveréke, melyek …
Cukkini spagetti sajtszósszal, aszalt paradicsommal
A cukkini spagetti az egyik alap-étel a nyerskonyhában. Szinte mindig van itthon cukkini, és ha kedvem támad hozzá, percek alatt készen van a spagetti. Zöldség …
Magyaros füstölt vegán sajtkrém – mártogatósnak
Ez a füstölt paprikával ízesített sajtkrém egy valódi különlegesség. Az ízharmóniát a piros kápia (vagy kaliforniai) paprika, a fokhagyma, a kesudió édeskés krémessége, a füstölt …