A Pikáns-csípős napraforgó magokból készül ez a gyors nyers fasírt. Miért gyors? Mert a nyers fasírtokat aszalni kell, de ez a fasírt összegyúrás után azonnal fogyasztható. Fűszerezni nem kell, mert a fűszeres mag megadja a fasírt karakteres ízét. Sütőbe vagy aszalógépbe be lehet tenni egy fél órára, hogy átmelegedjen, de nem szükséges.

A Pikáns-csípős napraforgó mag receptje!

Pikáns napraforgós gombócok
Készülékek
- 1 konyhai aprítógép
Összetevők
- 10 dkg pikáns csípős napraforgó mag
- 1 szál sárgarépa
- 1 kisebb cukkini
Elkészítés
- A zöldségeket aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd hozzátesszük a napraforgó magot. Ekkor már nem keverjük túl sokat, a napraforgó mag törjön meg, de ne legyen pépes.
- Ha a magok jó fűszeresek, akkor ezeket a gombócokat már nem kell ízesíteni.
- Golyókat formázunk belőle, és salátával tálaljuk. Egy fél órára ezt is be lehet tenni az aszalógépbe, éppen csak annyira, hogy felmelegedjen, és a külseje kicsit megszáradjon.