Pikáns napraforgó gombócok

630

A Pikáns-csípős napraforgó magokból készül ez a gyors nyers fasírt. Miért gyors? Mert a nyers fasírtokat aszalni kell, de ez a fasírt összegyúrás után azonnal fogyasztható. Fűszerezni nem kell, mert a fűszeres mag megadja a fasírt karakteres ízét. Sütőbe vagy aszalógépbe be lehet tenni egy fél órára, hogy átmelegedjen, de nem szükséges.

napraforgó

A Pikáns-csípős napraforgó mag receptje!

Pikáns napraforgós gombócok 

Készülékek

  • 1 konyhai aprítógép

Összetevők

  • 10 dkg pikáns csípős napraforgó mag 
  • 1 szál   sárgarépa 
  • 1 kisebb cukkini

Elkészítés

  • A zöldségeket aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd hozzátesszük a napraforgó magot. Ekkor már nem keverjük túl sokat, a napraforgó mag törjön meg, de ne legyen pépes.
  • Ha a magok jó fűszeresek, akkor ezeket a gombócokat már nem kell ízesíteni.  
  • Golyókat formázunk belőle, és salátával tálaljuk.
    Egy fél órára ezt is be lehet tenni az aszalógépbe, éppen csak annyira, hogy felmelegedjen, és a külseje kicsit megszáradjon.  
Fogás: főétel
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Kulcsszó: fasírt, napraforgó mag
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close