Zabkenyér – frissen a sütőből

1.4K

Több nyers kenyér receptjét megosztottam már ezen az oldalon, de jöjjön most egy sült kenyér, talán ez közelebb áll a hagyományos kenyerekhez, talán nagyobb kedved lesz kipróbálni.

Nem célom, hogy elmerüljek a különböző házi készítésű kenyerek fortélyaiba, hiszen ez egy akkora nagy téma, hogy meg tudna tölteni egy egész könyvet! Pékségekben, bevásárlóközpontokban hatalmas választékot találunk a különféle kenyerekben, kovászos, fehér, barna, sima vagy magvas, lisztes vagy gluténmentes… van miből választani. A kérdés az, hogy szeretnénk-e bolti kenyeret venni, vagy nekifogunk otthon sütni?  

zabkenyér

Ez a kenyér könnyen elkészíthető, ha ízlik, hamar mindennapossá válik a sütése.

Zabkenyér

Zabpehelyből, zablisztből készült sült kenyér
Fogás Kenyér
Konyha teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 sütőforma kenyérhez
  • 1 sütő

Összetevők
  

  • 450 g zabliszt 
  • 150 g zabpehely 
  • 5 g szárított élesztő  
  • 1 teáskanál só,  
  • 3 dl kókuszjoghurt
  • 1 evőkanál őrölt lenmag  
  • 1 evőkanál utifűmaghéj
  • 6 dl tisztított víz 

Elkészítés
 

  • Először a száraz összetevőket keverjük össze, majd a joghurtot és a vizet a keverékhez adjuk, és kézzel összekeverjük. Addig gyúrjuk, míg egy homogén massza nem lesz.
  • Henger alakúra formázzuk, és berakjuk egy kenyérsütő formába. Előmelegített sütőben 200 fokon (légkeveréses sütőben 180 fokon) kb 50 perc alatt készre sütjük.   
  • Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, utána borítsuk ki a formából, és vágjuk szeletekre.  
Kulcsszó kenyér, zabpehely
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close