🍏 Az alma ereje – Miért érdemes minden nap almát enni?
Az alma az egyik legegyszerűbb és legelérhetőbb gyümölcs, amit szinte bárhol és bármikor könnyedén magunkhoz vehetünk. De a látszólag egyszerű gyümölcs valójában egy valódi tápanyagbomba, …
Aszalt földieper
A nyári gyümölcsök aszalását végezhetjük szabad levegőn, a nap erejének felhasználásával. Még akkor is ajánlom a nap melegét, ha van aszalógéped, mert sok energiát lehet …
Édes és zamatos: a tavasz első ajándéka, a földieper!
Ki ne szeretné a friss epret? Egész évben erre várunk, hogy jöjjön a május, a tavaszi illatok, az első friss gyümölcsök a kertben, piacon! Összegyűjtöttem …
Szerves sókban gazdag zöldségek – a természetes, jól hasznosuló ásványi anyagok forrásai
Sokan nem is gondolnák, hogy nem minden só egyforma – és hogy a növényekben található szerves kötésű ásványi anyagok sokkal jobban hasznosulnak a szervezetünkben, mint …
Szervetlen vagy szerves só? Egy cseppet sem mindegy!
A köznyelvben „szerves sónak” nevezzük azokat az ásványi anyagokat (például kalciumot, magnéziumot, káliumot), amelyek növényi vagy állati eredetű élelmiszerekben, természetes formájukban fordulnak elő, gyakran más …
Csicsóka – a gyomorbarát gumó, ami néha túl barátságos…
A csicsóka (Jeruzsálemi articsóka, topinambur) egy rendkívül értékes, gyökérgumós zöldség, amit már évszázadok óta használnak gyóygyhatásai miatt. A „túl barátságos” itt egy játékos, enyhén ironikus …
Miért érdemes édesköményt enni? – A gyomorbarát szupersztár
Az édeskömény nemcsak különleges ízével hódít, hanem számos jótékony hatása van – ezért is érdemes gyakrabban fogyasztani! ✅ Segíti az emésztést – Enyhíti a puffadást, …
Kesutejföl alaprecept és felhasználása nyers ételekben
A kesutejföl az egyik leggyakrabban használt nyers étel alapanyag. Nem kell feltétlenül előre elkészíteni, mert igazából pillanatok alatt kész, ha van otthon minden alapanyag. A …
Kesutejföl – alaprecept
Ez a kesutejföl remekül használható nyers főételekhez, hogy a darabos zöldségeket, vagy az ízes, fűszeres tölteléket ellensúlyozzuk valamilyen krémes összetevővel. Ez egy alaprecept. A legritkább …
Quinoa, a teljes értékű növényi fehérjeforrás!
Miért érdemes quinoát fogyasztani? 🔹 Teljes értékű fehérje 🔹 Magas rosttartalom 🔹 Gazdag ásványi anyagokban 🔹 Jó antioxidáns forrás 🔹 A quinoa gluténmentes 🔹 Alacsony …