Kesutejföl – alaprecept

1.2K

Ez a kesutejföl remekül használható nyers főételekhez, hogy a darabos zöldségeket, vagy az ízes, fűszeres tölteléket ellensúlyozzuk valamilyen krémes összetevővel.

Ez egy alaprecept. A legritkább esetben használjuk így, ebben a formában. Legtöbbször tovább hígítjuk még tisztított vízzel, vagy valamilyen semleges, vagy lágy ízű zöldséget turmixolunk hozzá, hogy csökkentsük a relatív zsírtartalmát. Attól függően, hogy milyen ételhez használjuk, különböző fűszerekkel egészíthetjük ki, pl. a céklához biztosan teszek hozzá tormát. Ha káposztás ételre csurgatom, akkor jár bele az őrölt kömény, és így tovább.

kesutejföl
A kesutejföl alapvető összetevői

Nem csak az ízekkel, de a színekkel is lehet játszani, a különböző színű zöldségek, vagy zöldség szárítmányok, porok remekül használhatók, hogy minél változatosabbá tegyük az ételeinket.

Kesutejföl – alaprecept

Kesudió elturmixolva vízzel, sóval, fűszerekkel
Fogás Alapanyag
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

  • 20 dkg kesudió
  • 2 dl tisztított víz
  • 1 teáskanál
  • csipet őrölt fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés
 

  • Minden összetevőt turmixgépbe teszünk, és teljesen simára turmixoljuk. Zárható üvegben, hűtőszekrényben tároljuk, kb 1 hétig eláll.
Kulcsszó kesutejföl
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close