Színes gyümölcspuding

872

Ehhez az édességhez szükségünk lesz legalább háromféle színes gyümölcsre. Itt most ez a három: áfonya, málna és sárgabarack. Egy sötét, egy szép piros és egy sárga. Természetesen ez csak ajánlás, bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, lényeg, hogy szép színes legyen. Használhatunk friss gyümölcsöket, de ha épp nincs itt a szezonja, akkor jöhetnek a fagyasztóból is.

gyümölcspuding

Fontos, hogy valamilyen átlátszó üvegkehelyben, vagy pohárban tálaljuk, hogy látszódjanak a színes rétegek!

Itt nem csak édesít a banán, hanem hozzájárul a megfelelő állag eléréséhez is. Ezért ha lehet, a banánt ne cseréljük le!

Minden réteget kóstoljunk meg, és ha nem elég édes a banántól, akkor tetszés és ízlés szerint édesítsük!

gyümölcspuding

Sűrítés: Mivel ezek a gyümölcsös krémek pohárban vannak tálalva, nincs akkora jelentősége a sűrítésnek, így ha lehet, ne vigyük túlzásba! Ha ugyanezt egy nyers tortába töltjük bele, amit szeretnénk szépen felvágni úgy, hogy ne folyjon szét, akkor érdemes kicsit több sűrítő anyagot használni.

Sűrítéshez az első réteghez chia magot, a többihez utifűmaghéjt használok. Hogy miért? ezt is a változatosság miatt, ne legyen egyforma…

Még egyszer hangsúlyozom, bármilyen gyümölcsöt használhatunk, szilvát, ananászt, epret, ribizlit… a természet bőven ellát minket különböző ízű és színű gyümölcsökkel… használjuk őket bátran!

Színes gyümölcspuding

Fogás Dessert
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

  • 15 dkg áfonya
  • 15 dkg málna
  • 15 dkg sárgabarack
  • 1 teáskanál chia mag
  • 2 teáskanál utifűmaghéj
  • 3 darab érett, édes banán

Elkészítés
 

  • Az első réteghez az áfonyát elturmixoljuk 1 banánnal és 1 evőkanál chia maggal.  Szétosztjuk 4 pohár alján.
  • A második réteghez a málnát turmixoljuk el a banánnal és egy teáskanál utifűmaghéjjal. Ezt rákanalazzuk az első rétegre.
  • A harmadik réteg pedig banán és sárgabarack lesz, szintén utifűmaghéjjal sűrítve.
  • A poharakat félretesszük, állni hagyjuk legalább egy órát, utána díszítjük aszalt vagy friss gyümölcsökkel, mentalevelekkel, mandula vagy kókusz darabokkal, tetszés szerint.
Kulcsszó gyümölcsök
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close