Marinált-aszalt padlizsán, ez lenne a ‘kamuszalonna’

1.7K

A marinált-aszalt padlizsán szeletek láttán szerintem mindenkinek feltűnik, hogy mennyire hasonlít a szalonnára. Ha jól fűszerezzük, akkor ízre is.

Az egyik kedvenc zöldségem a padlizsán. De nyersen… hát nem az igazi. Viszont remekül meg lehet aszalni, jól beszívja az ízesített marináló levet, így könnyen tudunk készíteni ízes, fűszeres lapokat, amikbe remekül lehet bármilyen zöldséget csomagolni.  Nem kell teljesen kiszárítani, maradjon hajlékony, egy kissé puha.

aszalt padlizsán

Ezt a fűszeres változatot azoknak ajánlom, akik szeretik az élénk, friss, esetleg csípős ízeket. Az aszalt padlizsánt nem magában esszük, hanem zöldségekkel, olajos magokkal, így az intenzív íze kicsit csökkenni fog.  

Ha szeretnél jobban elmélyülni az aszalás rejtelmeibe, akkor figyelmedbe ajánlom az „Aszaljunk otthon, mini tanfolyam” című bejegyzést.

aszalt padlizsán

Padlizsán tekercsek: készítsd el ezt a gyors és fantasztikusan finom ételt!

Ha az aszalás nagyon távol áll tőled, és most nem is szeretnéd kipróbálni, akkor serpenyőben, közepes hőfokon meg lehet sütni a marinált padlizsán szeleteket. Sütés előtt legalább egy óráig hagyd állni a padlizsán szeleteket a marináló lében.

Aszalt padlizsán szeletek

A padlizsánt fűszeres lében marináljuk, majd félig megaszaljuk
Teljes Idő 3 óra 20 perc
Fogás Snack
Konyha növényi konyha, nyers

Készülékek

  • 1 aszalógép

Összetevők
  

  • 1/2 dl oliva olaj 
  • 5 gerezd fokhagyma 
  • 1 kávéskanál Himalája só 
  • 2 kávéskanál füstölt pirospaprika 
  • 1 csipet őrölt bors (ha bírod, akkor mehet több is) 
  • 1 evőkanál szójaszósz 

Elkészítés
 

  • A fokhagymát felszeleteljük, és összekeverjük a többi hozzávalóval.  
  • A padlizsánt megmossuk, és hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk. Javaslom, hogy használj uborka szeletelőt.
  • A padlizsán szeleteket megmártogatjuk a marináló szószban, és aszalógép tapadásmentes lapján aszaljuk 1-2 órán keresztül 55 fokon.  
    Ezután áttesszük a lyukacsos lapra, és még 1-2 órán át aszaljuk 45 fokon.  
Kulcsszó padlizsán
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close