A marinált-aszalt padlizsán szeletek láttán szerintem mindenkinek feltűnik, hogy mennyire hasonlít a szalonnára. Ha jól fűszerezzük, akkor ízre is.
Az egyik kedvenc zöldségem a padlizsán. De nyersen… hát nem az igazi. Viszont remekül meg lehet aszalni, jól beszívja az ízesített marináló levet, így könnyen tudunk készíteni ízes, fűszeres lapokat, amikbe remekül lehet bármilyen zöldséget csomagolni. Nem kell teljesen kiszárítani, maradjon hajlékony, egy kissé puha.

Ezt a fűszeres változatot azoknak ajánlom, akik szeretik az élénk, friss, esetleg csípős ízeket. Az aszalt padlizsánt nem magában esszük, hanem zöldségekkel, olajos magokkal, így az intenzív íze kicsit csökkenni fog.
Ha szeretnél jobban elmélyülni az aszalás rejtelmeibe, akkor figyelmedbe ajánlom az „Aszaljunk otthon, mini tanfolyam” című bejegyzést.

Padlizsán tekercsek: készítsd el ezt a gyors és fantasztikusan finom ételt!
Ha az aszalás nagyon távol áll tőled, és most nem is szeretnéd kipróbálni, akkor serpenyőben, közepes hőfokon meg lehet sütni a marinált padlizsán szeleteket. Sütés előtt legalább egy óráig hagyd állni a padlizsán szeleteket a marináló lében.

Aszalt padlizsán szeletek
Készülékek
- 1 aszalógép
Összetevők
- 1/2 dl oliva olaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál Himalája só
- 2 kávéskanál füstölt pirospaprika
- 1 csipet őrölt bors (ha bírod, akkor mehet több is)
- 1 evőkanál szójaszósz
Elkészítés
- A fokhagymát felszeleteljük, és összekeverjük a többi hozzávalóval.
- A padlizsánt megmossuk, és hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk. Javaslom, hogy használj uborka szeletelőt.
- A padlizsán szeleteket megmártogatjuk a marináló szószban, és aszalógép tapadásmentes lapján aszaljuk 1-2 órán keresztül 55 fokon. Ezután áttesszük a lyukacsos lapra, és még 1-2 órán át aszaljuk 45 fokon.