Ennek a málnás finomságnak létezik torta változata is, de ha egy nagyobb társaságnak készítek kóstolót, szívesebben tálalom tálcán, kis kockákra vágva. Így mindenkihez jut egy falatnyi élmény.
Az édesség tudatosan lett úgy megalkotva, hogy az alsó réteg – amely főként datolyából áll – édesebb, míg a krémes és málnás rétegek enyhén savanykásak. Ez a kontraszt adja a sütemény harmonikus és frissítő ízvilágát.


Málnás brownie
Csokis alapon lágy fehér krém, rajta friss málna és tökmag
Készülékek
- 1 konyhai aprítógép
- 1 Turmixgép
- 1 20×30 cm-es tálca
Összetevők
- 30 dkg puha datolya
- 10 dkg aktivált dió
- 5 dkg zabpehely
- 2 evőkanál kakaópor (vagy több)
- 5 dkg olvasztott tejmentes csokoládé
- 20 dkg kesudió
- 1 darab citrom leve és reszelt héja
- 2 evőkanál rizsszirup, vagy pár csepp stévia
- 0,5 dl bármilyen növényi tej
- A tetejére málna, nyers csokidarabkák, durvára tört dió, tökmag
Elkészítés
- Egy 20×30 cm-es tálcára vágjunk sütőpapírt.Az alapban alig van más, mint datolya. Puha datolyát használunk, ami tömör, és nagyon édes. Itt most nem áztatjuk be, mert akkor túl lágy lesz, most az a célunk, hogy szinte csak datolya legyen az alapban. Egy kevés tört dióval, zabpehellyel és kakaóporral tegyük aprítógépbe, és csurgassunk hozzá olvasztott csokoládét. Addig pörgessük, amíg össze nem áll egy masszává. Nyomkodjuk le az előkészített tálca aljára. A kesudiót a többi hozzávalóval tegyük turmixgépbe, és turmixoljuk simára. Egy nagyon selymes, lágy krémet kell, hogy kapjunk. Ha nem viszi a turmixgép, akkor még egy kis mandulatejet tehetünk hozzá. Kenjük a datolyás alapra, és simítsuk el egyenletesen. Tegyünk a tetejére málnát (frisset vagy fagyasztottat),nyers csokidarabokat, tökmagot vagy pisztácia töretet.