A növényi konyháról

Mit is jelent a növényi konyha? 

A növényi konyhában csak és kizárólag növényi alapanyagokat használunk. Hogy még egészséges is legyen, törekszünk arra, hogy minél kisebb mértékben legyenek az alapanyagok feldolgozottak. 

Három oka lehet annak, hogy a növényi konyhát válaszd! 

Elsősorban a növényi konyha egészségre gyakorolt hatását szeretném kiemelni. A növényi rostok, a növényekben található mikrotápanyagok nagyban hozzájárulnak immunrendszerünk erősítéséhez, és az egészségünk megőrzéséhez. 

A növényi ételek színesek, finomak és változatosak! A színeket a fotókon lehet látni. Az ízeket csak elkészítés és kóstolás után! 

A növényi táplálkozás fenntartható, kíméli a földünket, és nem jár az állatok kihasználásával. 

Mindezekkel együtt nem kell mindenkinek kizárólag növényi ételeken élni, ez egyéni szabadság és döntés kérdése. De ha ezzel az oldallal, az itt közzétett tudásanyaggal hozzájárulhatok ahhoz, hogy minél több növényi ételt egyenek az Olvasók, akkor már nem volt hiábavaló a sok írás, fotózás, feltöltés, stb… 

A növényi ételek színesek, szemet gyönyörködtetőek, változatosak!

20 éve készítem a legfinomabb, növényi alapanyagokból készült ételeket. 20 éve gyűjtöm a recepteket, és ez a gyűjtemény folyamatosan bővül. 

Épp itt volt az ideje, hogy ez a tudásanyag egy rendszerben összpontosuljon, kategorizálva, fotókkal illusztrálva. 

Jó nézelődést, sok sikert a kísérletezéshez, és jó egészséget kíván: Lénárt Gitta  

Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close