Mandulakrémmel töltött vegán túrós nyers palacsinta epres öntettel

1K

A citrommal ízesített mandulakrém meglepően hasonlít a túrókrémekhez, mind állagában, mind ízében. Ezt kihasználva gyönyörű és ínycsiklandó desszerteket alkothatunk, amelyek tökéletes alternatívát nyújtanak, mint „vegán túrókrém”. Ez a nyers palacsinta is ezzel a vegán túrókrémmel lesz megtöltve.

Először is ismerjétek meg a nyerskonyha egyik legizgalmasabb alapanyagát az aszalt gyümölcslapot. A recepthez kész gyümölcslapot használunk, a gyümölcslap elkészítését a képre kattintva tudod elolvasni.

gyümölcsből aszalt nyers  palacsinta
Gyümölcsökből készült aszalt gyümölcslap, bővebb információért kattints a képre

Gyümölcsökből készült pépet aszalógépbe teszünk, és megaszaljuk. Ennek eredménye egy hajlékony, de mégis erős bőrszerű lap, amit remekül meg lehet tölteni mindenféle finomsággal. Jelen esetben nyers mandula-túrókrémmel fogjuk megtölteni, és eperből készült szósszal fogjuk tálalni.

nyers palacsinta

A mandulakrémhez hántolt mandulát, vagy saját magunk által aktivált és meghámozott mandulát fogunk használni. A manduláról – ITT – olvashatsz bővebben!

Az eper öntet a lehető legegyszerűbb legyen! Csak eperből álljon, legfeljebb egy kevés édesítést kapjon, pár csepp stéviát, vagy valamilyen növényi szirupot.

Vegán túrós palacsinta

Aszalt gyümölcsből készült palacsinta mandulával töltve, eper öntettel

Készülékek

  • 1 konyhai aprítógép
  • 1 Turmixgép

Összetevők

  • 4 darab kb 18×18 cm-es aszalt gyümölcslap
  • 25 dkg aktivált vagy blansírozott mandula
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 evőkanál növényi szirup (agavé vagy rizsszirup)
  • 1 evőkanál sűrű kókuszkrém
  • 30 dkg friss vagy fagyasztott földieper
  • ízlés szerint természetes édesítőszer

Elkészítés

  • A mandulát aprítógépben nem túl finomra őröljük, hozzátesszük a citrom levét és lereszelt héját, az édesítőszert, majd a sűrű kókuszkrémet. Aprítógépben, vagy turmixgépben alacsony fokozaton keverjük. Kóstoljuk, és ízlés szerint édesítjük.
  • Az eperszószhoz turmixgépbe tesszük az epret és az édesítőszert, és simára turmixoljuk.
  • A túrókrémet négyfelé osztjuk, egyenletesen szétkenjük a gyümölcslapokon, majd feltekerjük. Tálaláskor felvágjuk a palacsintákat és meglocsoljuk az eperszósszal.

Megjegyzések

A mandula krémhez használhatjuk a mandulatej készítésénél megmaradt pépet is. Ebben az esetben nem kell gépbe tenni, hanem kézzel hozzákeverjük a péphez a többi hozzávalót. 
Fogás: Dessert
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Kulcsszó: eper, gyümölcslap, gyümölcspalacsinta, mandulakrém
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close