A citrommal ízesített mandulakrém meglepően hasonlít a túrókrémekhez, mind állagában, mind ízében. Ezt kihasználva gyönyörű és ínycsiklandó desszerteket alkothatunk, amelyek tökéletes alternatívát nyújtanak, mint „vegán túrókrém”. Ez a nyers palacsinta is ezzel a vegán túrókrémmel lesz megtöltve.
Először is ismerjétek meg a nyerskonyha egyik legizgalmasabb alapanyagát az aszalt gyümölcslapot. A recepthez kész gyümölcslapot használunk, a gyümölcslap elkészítését a képre kattintva tudod elolvasni.

Gyümölcsökből készült pépet aszalógépbe teszünk, és megaszaljuk. Ennek eredménye egy hajlékony, de mégis erős bőrszerű lap, amit remekül meg lehet tölteni mindenféle finomsággal. Jelen esetben nyers mandula-túrókrémmel fogjuk megtölteni, és eperből készült szósszal fogjuk tálalni.

A mandulakrémhez hántolt mandulát, vagy saját magunk által aktivált és meghámozott mandulát fogunk használni. A manduláról – ITT – olvashatsz bővebben!
Az eper öntet a lehető legegyszerűbb legyen! Csak eperből álljon, legfeljebb egy kevés édesítést kapjon, pár csepp stéviát, vagy valamilyen növényi szirupot.

Vegán túrós palacsinta
Készülékek
- 1 konyhai aprítógép
- 1 Turmixgép
Összetevők
- 4 darab kb 18×18 cm-es aszalt gyümölcslap
- 25 dkg aktivált vagy blansírozott mandula
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 evőkanál növényi szirup (agavé vagy rizsszirup)
- 1 evőkanál sűrű kókuszkrém
- 30 dkg friss vagy fagyasztott földieper
- ízlés szerint természetes édesítőszer
Elkészítés
- A mandulát aprítógépben nem túl finomra őröljük, hozzátesszük a citrom levét és lereszelt héját, az édesítőszert, majd a sűrű kókuszkrémet. Aprítógépben, vagy turmixgépben alacsony fokozaton keverjük. Kóstoljuk, és ízlés szerint édesítjük.
- Az eperszószhoz turmixgépbe tesszük az epret és az édesítőszert, és simára turmixoljuk.
- A túrókrémet négyfelé osztjuk, egyenletesen szétkenjük a gyümölcslapokon, majd feltekerjük. Tálaláskor felvágjuk a palacsintákat és meglocsoljuk az eperszósszal.