Mákos nyers palacsinta krémes eperöntettel

802

Akik ismernek, tudják, hogy nálam a nyers palacsinta aszalt gyümölcslapot jelent. A nyerskonyha egyik legizgalmasabb alapanyaga, amihez bármilyen gyümölcsöt lehet használni, a legegyszerűbb az alma. A palacsinta recepthez kész gyümölcslapot használunk, melynek elkészítését a képre kattintva tudod elolvasni.

nyers palacsinta
Különböző gyümölcsökből készült aszalt lap

Érdemes ilyen gyümölcslapokat tartani a kamrában, mert ha bármikor szükség van rá, csak előveszed, megkened a töltelékkel, és már eheted is.

A mák töltelékhez datolyalekvárt használunk, ezt aszalt datolyából tudod elkészíteni.

Nagyon hasonló a mákos bejgli receptje, ezt általában karácsonykor készítjük. A különbség csak a formában van. A mákos bejglinél a nagy lapot kenjük meg a töltelékkel, és egyben tekerjük fel. A palacsintánál előbb 4 felé vágjuk a gyümölcslapot, és a 4 lapot külön-külön kenjük meg a töltelékkel, így lesz 4 darab palacsinta.

Ha nem szereted a mákot, akkor próbáld ki mandulával! Olyan, mintha túrós palacsintát ennél! A recepthez kattints a képre!

Mákos palacsinta krémes eperöntettel

Datolyás mákkrémmel töltött aszalt almalap kesus-epres öntettel
Fogás Dessert
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 mákdaráló
  • 1 aszalógép
  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

  • 4 darab gyümölcslap
  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg datolyalekvár
  • 1 citrom reszelt héja
  • pár csepp citromlé
  • agavé szirup ízlés szerint, ha a töltelék nem elég édes

az eperöntethez

  • 15 dkg friss vagy fagyasztott eper
  • 1 evőkanál folyékony édesítőszer (pl. agavé szirup)
  • 5 dkg kesudió

Elkészítés
 

  • a töltelékhez az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük.
  • A tölteléket 4 részre osztjuk, és egyenletesen rákenjük a 4 gyümölcslapra. Feltekerjük, és kb ½ órát hagyjuk állni. Ezután felpuhul a gyümölcslap, lehet vágni, szeletelni, tálalni.  
  • Az öntethez a gyümölcsöt turmixgépben simára turmixoljuk a kesudióval és az édesítőszerrel. A palacsintára öntjük és úgy tálaljuk.
Kulcsszó gyümölcslap
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close