Akik ismernek, tudják, hogy nálam a nyers palacsinta aszalt gyümölcslapot jelent. A nyerskonyha egyik legizgalmasabb alapanyaga, amihez bármilyen gyümölcsöt lehet használni, a legegyszerűbb az alma. A palacsinta recepthez kész gyümölcslapot használunk, melynek elkészítését a képre kattintva tudod elolvasni.

Érdemes ilyen gyümölcslapokat tartani a kamrában, mert ha bármikor szükség van rá, csak előveszed, megkened a töltelékkel, és már eheted is.
A mák töltelékhez datolyalekvárt használunk, ezt aszalt datolyából tudod elkészíteni.
Nagyon hasonló a mákos bejgli receptje, ezt általában karácsonykor készítjük. A különbség csak a formában van. A mákos bejglinél a nagy lapot kenjük meg a töltelékkel, és egyben tekerjük fel. A palacsintánál előbb 4 felé vágjuk a gyümölcslapot, és a 4 lapot külön-külön kenjük meg a töltelékkel, így lesz 4 darab palacsinta.
Ha nem szereted a mákot, akkor próbáld ki mandulával! Olyan, mintha túrós palacsintát ennél! A recepthez kattints a képre!


Mákos palacsinta krémes eperöntettel
Készülékek
- 1 mákdaráló
- 1 aszalógép
- 1 Turmixgép
Összetevők
- 4 darab gyümölcslap
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg datolyalekvár
- 1 citrom reszelt héja
- pár csepp citromlé
- agavé szirup ízlés szerint, ha a töltelék nem elég édes
az eperöntethez
- 15 dkg friss vagy fagyasztott eper
- 1 evőkanál folyékony édesítőszer (pl. agavé szirup)
- 5 dkg kesudió
Elkészítés
- a töltelékhez az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük.
- A tölteléket 4 részre osztjuk, és egyenletesen rákenjük a 4 gyümölcslapra. Feltekerjük, és kb ½ órát hagyjuk állni. Ezután felpuhul a gyümölcslap, lehet vágni, szeletelni, tálalni.
- Az öntethez a gyümölcsöt turmixgépben simára turmixoljuk a kesudióval és az édesítőszerrel. A palacsintára öntjük és úgy tálaljuk.