Sós, fűszeres lenpálcikák, az egészséges ropi

649

Természetes, ropogós és tele van tápanyaggal! 🌿 Ezek a sós lenpálcikák mindössze néhány egyszerű alapanyagból készülnek, mégis elképesztően finomak. Aszalással készülnek, így minden értékes tápanyag megmarad bennük. Ha egy egészséges, gluténmentes és ropogós harapnivalóra vágysz, amit könnyű elkészíteni, próbáld ki ezt a ropi receptet! ✨

ropi

Ha még nem aszaltál, nézd meg az aszalásról szóló mini tanfolyamunkat!

Miből készül? Azonos mennyiségű lenmag, napraforgó mag, ízlés szerint fokhagyma, só, fűszerek.

ropi

Hogyan készül? A magokat megőröljük, felét finomra, másik felét csak durvára. Vízzel tésztát gyúrunk belőle, belekeverjük az elturmixolt fokhagymát és a fűszereket. Aszalógép tapadásmentes lapjára kiterítjük, és kés hátuljával kis rudakat formázunk bele. 4-5 óra aszalás után (50 fokon) megfordítjuk, és szárazra aszaljuk. Ha jól formáztunk, akkor száradás után könnyen eltörik a bejelölés mentén.

ropi

Mártogatós szósszal nagyon finom. Vagy salátával, paradicsommal. Ha éhes vagy, és valami sósra vágysz, akkor pedig „csak úgy”.

Egyébként ez egy jó alaprecept, amit tetszés szerint lehet bővíteni, ízesíteni. Ez a legegyszerűbb változat, de lehet paprikát beletenni, aszalt paradicsomot, vagy valami zöldet… Ha kap egy különlegesebb ízesítést, vagy egyenként formázod meg a rudacskákat, akkor ünnepi alkalmakra is kiváló, mint például ez a sós pálcika.

Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close