Krémes, ízletes és tápláló – ez a lencse pástétom tökéletes kenyérre kenve vagy zöldségek mártogatósaként. A főtt lencse és zöldségek selymesen összeolvadnak, a fűszerek pedig karaktert adnak ennek az egyszerű, mégis különleges kencének. Fehérjében gazdag, laktató, és bármikor gyorsan elkészíthető!
Zöldségekkel, csírákkal, teljes értékű kenyérrel kínáld!
Lencse helyett főtt babbal is nagyon finom!
Ezt a pástétomot főtt lencséből készítjük. Itt a nyers lencsecsíra pástétom receptje is!
Miért pont lencse? A lencse egy nagyon finom és értékes alapanyaga a növényi konyhának. A tudatos vásárlók honlapján ezt nagyon szépen összefoglalták, olvasd el a cikket: Mi fán terem a lencse?


Lencse pástétom
Főtt lencséből és zöldségekből készült pástétom
Összetevők
- 20 dkg lencse
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej közepes hagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál dijoni mustár,
- 1-2 babérlevél,
- kiskanál majoranna
Elkészítés
- A lencsét a karikára vágott sárgarépával sóval, babérlevéllel puhára főzzük.
- A hagymát apróra vágjuk, majd kevés vízen megpároljuk.
- A párolt hagymához hozzáadjuk a leszűrt, főtt lencsét, sárgarépát, mustárt és a majorannát, és botmixerrel simára keverjük.