Lencse pástétom

1.2K

Krémes, ízletes és tápláló – ez a lencse pástétom tökéletes kenyérre kenve vagy zöldségek mártogatósaként. A főtt lencse és zöldségek selymesen összeolvadnak, a fűszerek pedig karaktert adnak ennek az egyszerű, mégis különleges kencének. Fehérjében gazdag, laktató, és bármikor gyorsan elkészíthető!

Zöldségekkel, csírákkal, teljes értékű kenyérrel kínáld!

Lencse helyett főtt babbal is nagyon finom!

Ezt a pástétomot főtt lencséből készítjük. Itt a nyers lencsecsíra pástétom receptje is!

Miért pont lencse? A lencse egy nagyon finom és értékes alapanyaga a növényi konyhának. A tudatos vásárlók honlapján ezt nagyon szépen összefoglalták, olvasd el a cikket: Mi fán terem a lencse?

lencse pástétom

Lencse pástétom

Főtt lencséből és zöldségekből készült pástétom
Fogás reggeli
Konyha teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Összetevők
  

  • 20 dkg lencse
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej közepes hagyma
  • 1 teáskanál
  • 1   teáskanál dijoni mustár, 
  • 1-2 babérlevél,
  • kiskanál majoranna

Elkészítés
 

  • A lencsét a karikára vágott sárgarépával sóval, babérlevéllel puhára főzzük. 
  • A hagymát apróra vágjuk, majd kevés vízen megpároljuk.
  • A párolt hagymához hozzáadjuk a leszűrt, főtt lencsét, sárgarépát, mustárt és a majorannát, és botmixerrel simára keverjük.  
Kulcsszó kence, lencse
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close