Töltött paradicsom, a nyár egyik kedvence!

632

Ha valami igazán egyszerű, mégis különleges fogásra vágysz, ezt a töltött paradicsomot szeretni fogod! A lédús, érett paradicsom és a krémes növényi sajt tökéletes párost alkotnak – előételként, könnyű ebédként vagy akár grillköretként is megállják a helyüket. Ráadásul kedved szerint variálhatod a fűszerezést, a sajtot, sőt akár friss zöldfűszerekkel, csírákkal, magvakkal is feldobhatod. Nálunk nagy kedvenc lett – próbáljátok ki!

A receptben mandulasajtot írok, de bármilyen növényi sajt, vagy pástétom használható. Nézz körül, mi van otthon, és akár te magad is kitalálhatsz új összeállítást! A mandulasajt elkészítését – ITT – találod!

Töltött paradicsom

Összetevők

  • 12 darab kicsi-közepes paradicsom
  • 1 adag mandulasajt utifűmaghéj nélkül
  • 1 szál zellerszár
  • 1/4 kígyóuborka
  • 1 darab hegyes erős zöldpaprika (más fajta paprikát is használhatunk, ha nem szeretnénk csípősre)
  • ½ kápia paprika (vagy kaliforniai paprika)
  • Zöld levelek, csírák a tálaláshoz

Elkészítés

  • A paradicsomok tetejét éles késsel levágjuk, a magjukat kikaparjuk. Ezt fel tudjuk használni pl. paradicsomleves készítéséhez, vagy egyszerűen tegyük bele a turmixgépbe , és csináljunk egy finom paradicsom italt sóval, borssal…
  • Készítsük el a mandulasajtot utifűmaghéj nélkül,
  • Vágjuk apróra a zellerszárat, uborkát és a paprikát, és keverjük bele a sajtba. Ezt a masszát osszuk el egyenletesen, és töltsük meg vele a paradicsomokat.
  • Díszítsük zöld levelekkel, csírákkal.
Fogás: főétel
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Kulcsszó: paradicsom
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close