Szuperfood-os energia szelet

424

Egy finom, mégis tápláló nasi, amit bárhová magaddal vihetsz – ez a szuperfood-os energia szelet igazi kis erőcsomag! Tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal és antioxidánsokkal, amelyek támogatják a szervezet természetes energiáját és ellenálló képességét. A mandula és a kesudió tartalmas fehérje- és egészséges zsírforrás, az aszalt gyümölcsök gyorsan elérhető energiát adnak, a kakaóbab töret és a goji bogyó pedig híresen gazdag antioxidánsokban.

szuperfood

De mit is jelent az, hogy szuperfood? Olyan természetes, tápanyagban különösen gazdag alapanyagokról van szó, amelyek kiemelkedően magas arányban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket vagy éppen antioxidánsokat. Nem csodaszerek, de rendszeresen fogyasztva nagyban hozzájárulhatnak az egészségünk támogatásához.

Ez a szelet tehát nemcsak finom, hanem igazi funkcionális nassolnivaló – tökéletes választás, ha valami édesre vágysz, de közben szeretnéd a tested is feltölteni értékes tápanyagokkal.

Szuperfood-os energia szelet

Készülékek

  • 1 aszalógép

Összetevők

  • 25 dkg mandula-kesu durvára darálva 
  • 10 dkg aszalt áfonya 
  • 10 dkg arany mazsola 
  • 5 dkg kakaóbab töret 
  • 5 dkg arany lenmag 
  • 5 dkg goji bogyó 
  • 1 teáskanál vanília por 

Elkészítés

  • Az áfonyát és a mazsolát kevés vízbe beáztatjuk legalább 1 órára, majd az összes többi hozzávalóval lazán összekeverjük.
  • Az így kapott massza morzsás, szétesős, vagyis az állaga nem lesz még megfelelő. A massza 1/3-át aprítógépbe (vagy turmixgépbe) tesszük, kevés vizet öntünk hozzá és majdnem simára keverjük. Lényeg, hogy egy krémes legyen, amiben lehetnek kisebb darabok. Visszaöntjük a tálba és jól összekeverjük. Ez a massza már alkalmas lesz szelet formázására, mert van benne finomabb szerkezetű anyag, ami a darabosokat összefogja.  
  • A masszát kiterítjük egy aszalógép tapadásmentes lapjára, kb 40 dkg kerüljön egy lapra.
  • Kés hátuljával berajzoljuk a kekszek formáját, és 50 fokon 4 órát aszaljuk. Ezután megfordítjuk és még teljes száradásig aszaljuk.
  • Leszedjük a lapokról, a jelölések mentén széttörjük (magától szét fog ott esni), és jól zárható edénybe tesszük fogyasztásig.
Fogás: Aszalvány
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close