Az áfonyát és a mazsolát kevés vízbe beáztatjuk legalább 1 órára, majd az összes többi hozzávalóval lazán összekeverjük.
Az így kapott massza morzsás, szétesős, vagyis az állaga nem lesz még megfelelő. A massza 1/3-át aprítógépbe (vagy turmixgépbe) tesszük, kevés vizet öntünk hozzá és majdnem simára keverjük. Lényeg, hogy egy krémes legyen, amiben lehetnek kisebb darabok. Visszaöntjük a tálba és jól összekeverjük. Ez a massza már alkalmas lesz szelet formázására, mert van benne finomabb szerkezetű anyag, ami a darabosokat összefogja.
A masszát kiterítjük egy aszalógép tapadásmentes lapjára, kb 40 dkg kerüljön egy lapra.
Kés hátuljával berajzoljuk a kekszek formáját, és 50 fokon 4 órát aszaljuk. Ezután megfordítjuk és még teljes száradásig aszaljuk.
Leszedjük a lapokról, a jelölések mentén széttörjük (magától szét fog ott esni), és jól zárható edénybe tesszük fogyasztásig.