Cukkini tekercsek szezámmagos szósszal

767

Ez a szezámszószos cukkini tekercs volt sokáig nálam a legkedvesebb kedvenc. Ez a különleges szósz szinte mindig volt itthon, amit akár salátára rá lehet önteni, akár mártogatósnak lehet használni. A cukkini tekercseket pedig pillanatok alatt össze lehet vágni, alapanyagok is mindig vannak ehhez itthon, úgyhogy rövid előkészület után már lehet is tálalni.

Egy mandula sajtos cukkini tekercses ételt már megosztottam – ITT –. Ha mást nem is, de az ötletet jegyezd meg: vágd fel vékony csíkokra a cukkinit és töltsd meg bármivel, tekerd fel, és már eheted is!

A fantasztikusan finom, különleges szezámszósz receptjét – ITT – találod!

Első lépés: vágd fel a cukkinit hosszában, vékony csíkokra:

cukkini

Második lépés: reszelj a kedvenc zöldségeidből egy tálba: sárgarépa, karalábé, sütőtök… vágj hozzá valamilyen zöldet, spenótot vagy petrezselyem zöldjét így:

cukkini

Harmadik lépés: fektess egymás mellé kis átfedéssel három cukkini csíkot, tegyél rá egy kis halom tölteléket és tekerd fel!

cukkini

Negyedik lépés: készítsd el a szószt (vagy vedd elő a hűtőszekrényből, ha van készen), és öntsd rá a tekercsekre!

cukkini

Itt a szószt nem tahiniből, hanem szezámmagból készítettem, látszik is, hogy nem lett teljesen sima, a rostok még látszanak. Nem baj, az ízén nem változtat!

TIPP: ha a tekercsbe teszel még egy darabka aszalt paradicsomot… még különlegesebb ételt kapsz!!

Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close