Micsoda színek! A cukkini tekercsek tölteléke színes zöldségek!
Ha a cukkiniből vékony, hosszú csíkokat vágunk, és egymás mellé teszünk 2 vagy 3 csíkot, akkor pont alkalmas arra, hogy megtöltsük és feltekerjük. Csak a képzelet szab határt, hogy milyen kencével, növényi sajttal kenjük meg, és milyen zöldségeket tegyünk még a cukkini csíkokba. Itt most ez egy lehetőség a sok közül, egy remek választás, ha van otthon egyébként mandulasajt készen, akkor pillanatok alatt elkészül ez a könnyű vacsora.

A nyár színei, piros, sárga, zöld, fehér…
Nagyon egyszerű, ki lehet próbálni, nem fogtok csalódni 🙂
A tölteléke mandulasajt, és reszelt, illetve csíkokra vágott zöldségek. A tálaláshoz nagyon illik hozzá a koktélparadicsomokból készült balzsamecetes saláta.

Cukkini tekercsek szezámmagos szósszal!

Mandulasajtos cukkini tekercsek
Összetevők
- 2 közepes cukkini
- 1 darab sárga színű paprika
- 1 darab piros színű paprika
- 1 darab zöld színű paprika
- 1 darab sárgarépa
- 1 adag mandulasajt (kb 20 dkg)
Elkészítés
- A cukkínit uborkagyalun hosszában csíkokra vágjuk, kettőt teszünk egymás mellé egy kevés átfedéssel.
- A sárgarépát lereszeljük.
- A többi zöldséget vékony, hosszú csíkokra felvágjuk.
- A cukkini csíkok alsó részén szétterítünk egy evőkanál mandulasajtot, majd ráteszünk egy-egy szelet zöldséget, majd feltekerjük.