Cukkini, ahogy még nem etted: mandulasajtos cukkini tekercsek

927

Micsoda színek! A cukkini tekercsek tölteléke színes zöldségek!

Ha a cukkiniből vékony, hosszú csíkokat vágunk, és egymás mellé teszünk 2 vagy 3 csíkot, akkor pont alkalmas arra, hogy megtöltsük és feltekerjük. Csak a képzelet szab határt, hogy milyen kencével, növényi sajttal kenjük meg, és milyen zöldségeket tegyünk még a cukkini csíkokba. Itt most ez egy lehetőség a sok közül, egy remek választás, ha van otthon egyébként mandulasajt készen, akkor pillanatok alatt elkészül ez a könnyű vacsora.

cukkini tekercsek
Cukkini tekercsek mandulasajttal, zöldségekkel töltve

A nyár színei, piros, sárga, zöld, fehér…

Nagyon egyszerű, ki lehet próbálni, nem fogtok csalódni 🙂

A tölteléke mandulasajt, és reszelt, illetve csíkokra vágott zöldségek. A tálaláshoz nagyon illik hozzá a koktélparadicsomokból készült balzsamecetes saláta.

cukkini tekercsek

Cukkini tekercsek szezámmagos szósszal!

Mandulasajtos cukkini tekercsek

Hosszúra vágott cukkini csíkok mandulasajttal, zöldségekkel töltve
Elkészítés ideje 10 perc
Teljes Idő 10 perc

Összetevők

  • 2 közepes cukkini
  • 1 darab sárga színű paprika
  • 1 darab piros színű paprika
  • 1 darab zöld színű paprika
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 adag mandulasajt (kb 20 dkg)

Elkészítés

  • A cukkínit uborkagyalun hosszában csíkokra vágjuk, kettőt teszünk egymás mellé egy kevés átfedéssel. 
  • A sárgarépát lereszeljük.
  • A többi zöldséget vékony, hosszú csíkokra felvágjuk.
  • A cukkini csíkok alsó részén szétterítünk egy evőkanál mandulasajtot, majd ráteszünk egy-egy szelet zöldséget, majd feltekerjük.

Megjegyzések

Másfajta növényi sajttal, és más zöldségekkel is ki lehet próbálni. 
Fogás: főétel
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Kulcsszó: cukkini, mandulasajt
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close