Ebben a pohárdesszertben friss, zamatos eperréteg találkozik a lágy, vaníliás kesukrémmel – így minden kanál egyszerre frissítő és selymesen édes élmény.
A rétegek váltakozása nemcsak gyönyörű látványt nyújt, hanem tökéletes ízharmóniát is teremt.
Egyszerű elkészíteni, mégis különleges – tökéletes választás egy tavaszi desszertnek vagy egy könnyed vendégvárónak!

És mivel az eper itt össze van turmixolva krémnek, így fagyasztott eperből is el lehet készíteni az év bármely részében, amikor valamilyen tavaszi ízre vágysz 🙂
A menta levelek nem csak színben mennek nagyon jól ehhez a desszerthez, hanem ízben is. Az eper és a menta testvérek 🙂

Epres pohárkrém
Készülékek
- 1 Turmixgép
Összetevők
- 40 dkg földieper
- 20 dkg kesudió
- 1/2 bio citrom leve és reszelt héja
- 1 kanál rizsszirup vagy más természetes édesítő
- 1 csipet vanília por (vagy vanília rúd kikapart belseje, vagy más vanília íz)
- kb 1 dl víz
Elkészítés
- Az epret turmixgépben pépesítjük, nem kell teljesen simára keverni, maradjanak benne darabok is! Ezt a réteget szerintem felesleges ízesíteni, minden csak rontana rajta. Az eper olyan finom, hogy nem kell hozzá semmi más.
- A kesudiót a vízzel sima sűrű péppé keverjük, hozzáadjuk az ízesítőket, és már készen is van. Ne legyen túl híg, mert akkor könnyen összefolyik majd az eperrel.
- A kesu habot és az epret felváltva rétegezve poharakba töltjük.A rétegek közé vékonyan lehet szórni kókuszreszeléket (aki szereti), vagy utifűmaghéjt, hogy ne folyjanak össze a rétegek.