Ez a csokikehely egy különleges tálalási forma. Megtölthetjük nyers krémekkel, gyümölcsökkel. Hogy készül? Nyers csokoládét készítünk kakaóvajból, kakaóporból pár csepp stévia édesítéssel, és még folyékony állapotban szilikon muffin formákba öntjük. Ha van jófajta keserű csokoládénk, akkor elég azt felolvasztani, és már dolgozhatunk is vele.

Mire lesz szükségünk?
Először is vegyünk néhány szilikonból készült muffin formát. Többféle méretben lehet kapni, válasszunk egy közepes méretet.
Szükségünk lesz az olvasztott csokira, akkor a legjobb, ha már folyékony, de már nem meleg, így könnyebb vele dolgozni.
Szükségünk lesz sok sok időre és türelemre, de higgyétek el, megéri!

Hogyan készül?
A megolvasztott csokimasszát a szilikon formába öntjük, folyamatosan mozgatjuk, forgatjuk a formát, hogy a csoki mindenhová eljusson, még a felső szélekhez is egyenletesen. Ezután betesszük a fagyasztóba, és megvárjuk, amíg megköt.

Mire érdemes odafigyelni?
- Legalább 2 rétegben vigyük fel a csokit, hogy stabil legyen, és meg tudja tartani a beletett édességet.
- A szilikon formát tegyük fagyasztóba, mielőtt beleöntjük a csokit. A lehűtött formában hamarabb megköt az anyag.
- Ne dolgozzunk meleg csokimasszával, várjuk meg, amíg lehűl, de még folyékony.
- Minden formába tegyünk egy teáskanál csokit, és kezdjük el forgatni a formát úgy, hogy a csoki a szélére csurogjon körben, egészen a szélekig. Ha elég hideg a forma, akkor rá fog kötni a csoki
- Nem szabad ezt a műveletet túl sokáig csinálni, mert közben a kezünktől felmelegszik, és oda az egész, úgyhogy ami rákötött, annak örülünk, ami még folyékony, azt visszacsurgatjuk a tálba (ahol a többi csoki van)

- Ha már tele a fagyasztónk a sok becsokizott szilikon formával, még nem vagyunk készen. Ezeket szépen ki kell venni a formából, hogy fel tudjuk használni. Először a szélek mentén körben levesszük a szilikont a csokiról, majd megfordítjuk és kinyomjuk a szilikonból a megszilárdult csokit. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a csokikelyhet, és arra is, hogy a művelet közben a meleg kezünkkel ne olvasszuk meg a csokit, mert akkor is jajj.
- Ha a csokit nem vittük fel elég vastagon a szilikon forma széléig, akkor ott vékony maradt, és kiszedésénél fogod észrevenni, hogy törik és nem lesz szép egyenes, hanem cikcakkos… de elsőre az sem baj…
- Nyáron, amikor a konyhában is 28 fok felett van a hőmérséklet, akkor nem érdemes nekifogni, mert nagyon nehéz vele dolgozni, hiába volt fagyasztóban, gyorsan puha lesz, olvad…
