Sárgabarack puding

629

Ezt a pudingot lehet porárba is készíteni, vagy valamilyen szép formában, így kiborítva és további gyümölcsökkel tálalva.

Az agar agar fogja besűríteni, szilárdítani az egyébként sűrű, de folyékony barackturmixot. A barackot nem főzzük fel, csak annyi vizet, amennyi az agar agar feloldásához kell, és majd ezt a sűrű folyadékot öntjük a barack turmixhoz.

Édesítésnek bármilyen természetes édesítőszert használhatunk, ami nem finomított cukor!

Sárgabarack puding

Fogás Dessert
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 Turmixgép
  • 1 pici nyeles lábas
  • 1 kézi habverő

Összetevők
  

  • 50 dkg sárgabarack magozva
  • édesítés ízlés szerint, de elegendő 1-2 evőkanál agavé szirup
  • 1 teáskaná agar agar
  • 1 dl tisztított víz

Elkészítés
 

  • A barackot az édesítőszerrel simára turmixoljuk.
  • Egy kis lábasban felteszünk főni 1 dl tisztított vizet, beleszórjuk az agar agart, majd habosodásig keverjük kézi habverővel. A tűzről levéve keverjük pár percig, majd a barackos püréhez turmixoljuk.
  • Betöltjük szilikon pudingformákba, és dermedésig hűtőszekrénybe tesszük.
  • Tálalás előtt kifordítjuk a formákból, és friss vagy aszalt gyümölcsökkel díszítjük.
Kulcsszó agar agar, sárgabarack
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close