Ezt a pudingot lehet porárba is készíteni, vagy valamilyen szép formában, így kiborítva és további gyümölcsökkel tálalva.

Az agar agar fogja besűríteni, szilárdítani az egyébként sűrű, de folyékony barackturmixot. A barackot nem főzzük fel, csak annyi vizet, amennyi az agar agar feloldásához kell, és majd ezt a sűrű folyadékot öntjük a barack turmixhoz.
Édesítésnek bármilyen természetes édesítőszert használhatunk, ami nem finomított cukor!

Sárgabarack puding
Készülékek
- 1 Turmixgép
- 1 pici nyeles lábas
- 1 kézi habverő
Összetevők
- 50 dkg sárgabarack magozva
- édesítés ízlés szerint, de elegendő 1-2 evőkanál agavé szirup
- 1 teáskaná agar agar
- 1 dl tisztított víz
Elkészítés
- A barackot az édesítőszerrel simára turmixoljuk.
- Egy kis lábasban felteszünk főni 1 dl tisztított vizet, beleszórjuk az agar agart, majd habosodásig keverjük kézi habverővel. A tűzről levéve keverjük pár percig, majd a barackos püréhez turmixoljuk.
- Betöltjük szilikon pudingformákba, és dermedésig hűtőszekrénybe tesszük.
- Tálalás előtt kifordítjuk a formákból, és friss vagy aszalt gyümölcsökkel díszítjük.