A mák igazi szuperélelmiszer: tele van kalciummal, vasal, magnéziummal és rostokkal, így erősíti a csontokat és támogatja az emésztést. 💪🌱
Ez a citromos mákgolyó nemcsak egészséges, hanem pillanatok alatt elkészíthető. Csak néhány alapanyag kell hozzá – mák, kesudió, datolya, citromlé és citromhéj –, és már kész is a frissítő, energiát adó édesség.
Mivel főzés nélkül készül, minden értékes tápanyag megmarad benne, így tényleg a természet tiszta erejét adja tovább. 🌿🍋
A receptben datolyalekvárt használunk. Ha nem ismered még, akkor olvasd el ezt a cikket, hogy te magad is el tudd készíteni!
Próbáld ki, és élvezd, milyen egyszerűen lehet finomat és táplálót alkotni! 💚
Citromos mákgolyó
Összetevők
a golyókhoz (kb 25-30 db golyóhoz)
- 45 dkg darált mák
- 15 dkg finomra őrölt kesudió
- 35 dkg datolyalekvár
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
a forgatáshoz
- 3-4 evőkanál őrölt mák
- 1-2 evőkanál kókuszvirágcukor, vagy más, száraz édesítőszer
Elkészítés
- Az összes hozzávalót kézzel masszává gyúrjuk. Hagyjuk egy órát hűtőszekrényben pihenni, majd 2,5 dkg-os golyókat formázunk belőle (használjunk fagylaltos kanalat az adagoláshoz, hogy egyforma golyókat tudjunk készíteni) A félretett darált mákot összekeverjük a kókuszvirágcukorral, és megforgatjuk benne a golyókat.