Citromos mákgolyó – egyszerűen, nyersen, táplálóan!

396

A mák igazi szuperélelmiszer: tele van kalciummal, vasal, magnéziummal és rostokkal, így erősíti a csontokat és támogatja az emésztést. 💪🌱

Ez a citromos mákgolyó nemcsak egészséges, hanem pillanatok alatt elkészíthető. Csak néhány alapanyag kell hozzá – mák, kesudió, datolya, citromlé és citromhéj –, és már kész is a frissítő, energiát adó édesség.

Mivel főzés nélkül készül, minden értékes tápanyag megmarad benne, így tényleg a természet tiszta erejét adja tovább. 🌿🍋

A receptben datolyalekvárt használunk. Ha nem ismered még, akkor olvasd el ezt a cikket, hogy te magad is el tudd készíteni!

Próbáld ki, és élvezd, milyen egyszerűen lehet finomat és táplálót alkotni! 💚

Citromos mákgolyó

Összetevők
  

a golyókhoz (kb 25-30 db golyóhoz)

  • 45 dkg darált mák
  • 15 dkg finomra őrölt kesudió
  • 35 dkg datolyalekvár
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve

a forgatáshoz

  • 3-4 evőkanál őrölt mák
  • 1-2 evőkanál kókuszvirágcukor, vagy más, száraz édesítőszer

Elkészítés
 

  • Az összes hozzávalót kézzel masszává gyúrjuk. Hagyjuk egy órát hűtőszekrényben pihenni, majd 2,5 dkg-os golyókat formázunk belőle (használjunk fagylaltos kanalat az adagoláshoz, hogy egyforma golyókat tudjunk készíteni)
    A félretett darált mákot összekeverjük a kókuszvirágcukorral, és megforgatjuk benne a golyókat.
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close