Dióból, kesudióból és barackból készült ez a jó kis torta-alap. Nagy torta-formába is bele lehet nyomkodni, de ilyen pici szilikon-formákat is lehet használni. Ha megaszaljuk, akkor sokáig eláll, és bármikor meg lehet tölteni növényi joghurttal, kesukrémmel, gyümölcsökkel.



Az aszaláshoz kis szilikon muffin formát használtam, de bármilyen forma használható, ami van otthon. Kézzel is lehet formázni kisebb golyókat, majd egy mélyedést a közepébe.
Édesítésnek semmiképp ne használjunk cukrot. Datolya, vagy bármilyen folyékony, természetes édesítőszer is megfelel.
A friss őszibarack lédús, így vigyázni kell, hogy el ne áztassa a tésztát. A lenmag tud ezen picit segíteni, de azt sem szabad túlzásba vinni.

A megaszalt kosárkák 1-2 hónapig elállnak, de érdemes elfogyasztani őket, és újakat készíteni!
Ha szeretnél aszalni, de még nincs ebben tapasztalatod, tudásod, kattints az „Aszaljunk otthon, mini tanfolyam” című bejegyzésünkre!

Barackos kosárkák
Készülékek
- 1 konyhai aprítógép
- 1 aszalógép
Összetevők
- 15 dkg aktivált dió
- 5 dkg kesudió
- 1 ek citromlé
- édesítés ízlés szerint
- 10-12 dkg őszibarack
- fahéj, pici só,
- 4 dkg őrölt lenmag
Elkészítés
- A dióféléket aprítógépben morzsásra aprítjuk, beletesszük a többi hozzávalót is (a lenmag kivételével), és egy nem túl híg, sima masszát keverünk.
- Kivesszük az aprítógépből, és annyi őrölt lenmagot teszünk hozzá, hogy egy jól formázható anyagot kapjunk.
- Édesítjük ízlés szerint, ne legyen túl édes, hiszen ezt nem magában esszük, hanem megtöltjük édes krémekkel, és telerakjuk lédús gyümölcsökkel.
- Kis formákba nyomkodjuk, és aszalógépben megaszaljuk. (25 gramm került egy kosárkába, így ebből a mennyiségből 15 darab kosárka lett)