Lime-os krémdesszert

700

Hófehér, lágy krém, rajta lime szeletek, dió darabok, lime héja. Krémes, savanykás, kókuszos… Ez a krémdesszert most egy tálcán készült, de tortának is meg lehet csinálni, akkor nem szögletesre vágjuk, hanem tortaformába töltjük. Az alapja ugyanez, és a krém is. A tetejét is változatosan lehet díszíteni, lime szeletekkel, lime héjával, dióval, pisztáciával, ehető virágokkal.

krémdesszert

Szükségünk lesz egy szögletes tepsire, vagy egy tálcára és állítható keretre, amit a tálcára teszünk, és ez fogja meg a süti oldalát a dermedésig.

Lime-os krémdesszert

Csokis alapon lágy, citromos krém
Fogás Dessert
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Összetevők
  

az alaphoz

  • 15 dkg puha datolya (vagy száraz datolya beáztatva)
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 teáskanál kakaópor
  • csipet

a krémhez

  • 30 dkg kesudió (áztassuk be legalább 4 órára)
  • 15 dkg kókuszkrém
  • 10 dkg kókuszolaj felolvasztva
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 lime kifacsart leve
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 6-8 dkg növényi szirup

a díszítéshez

  • a díszítéshez lime szeletek, dió darabok, lime héja,matcha tea por, pisztácia

Elkészítés
 

  • Egy tálcára tegyünk sütőpapírt, és helyezzük rá a szögletes keretet. A kesudiót áztassuk be legalább 4 órára, majd öntsük le róla a vizet. A kókuszolajat olvasszuk fel.
  • Az alaphoz a hozzávalókat aprítógépbe tesszük és összedolgozzuk. Egyenletesen lenyomkodjuk a tálcára.
  • A krémhez valókat turmixgépbe tesszük, és addig turmixoljuk,amíg teljesen krémes nem lesz. Kóstoljuk, és édesítsük még, ha szükséges.
  • Öntsük a krémet az alapra, simítsuk el a tetejét, majd tegyük hűtőszekrénybe. 1 óra múlva már lehet szépen szeletekre vágni.
Kulcsszó kesudió, lime
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close