Hófehér, lágy krém, rajta lime szeletek, dió darabok, lime héja. Krémes, savanykás, kókuszos… Ez a krémdesszert most egy tálcán készült, de tortának is meg lehet csinálni, akkor nem szögletesre vágjuk, hanem tortaformába töltjük. Az alapja ugyanez, és a krém is. A tetejét is változatosan lehet díszíteni, lime szeletekkel, lime héjával, dióval, pisztáciával, ehető virágokkal.

Szükségünk lesz egy szögletes tepsire, vagy egy tálcára és állítható keretre, amit a tálcára teszünk, és ez fogja meg a süti oldalát a dermedésig.

Lime-os krémdesszert
Csokis alapon lágy, citromos krém
Összetevők
az alaphoz
- 15 dkg puha datolya (vagy száraz datolya beáztatva)
- 15 dkg kókuszreszelék
- 1 teáskanál kakaópor
- csipet só
a krémhez
- 30 dkg kesudió (áztassuk be legalább 4 órára)
- 15 dkg kókuszkrém
- 10 dkg kókuszolaj felolvasztva
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 lime kifacsart leve
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 6-8 dkg növényi szirup
a díszítéshez
- a díszítéshez lime szeletek, dió darabok, lime héja,matcha tea por, pisztácia
Elkészítés
- Egy tálcára tegyünk sütőpapírt, és helyezzük rá a szögletes keretet. A kesudiót áztassuk be legalább 4 órára, majd öntsük le róla a vizet. A kókuszolajat olvasszuk fel.
- Az alaphoz a hozzávalókat aprítógépbe tesszük és összedolgozzuk. Egyenletesen lenyomkodjuk a tálcára.
- A krémhez valókat turmixgépbe tesszük, és addig turmixoljuk,amíg teljesen krémes nem lesz. Kóstoljuk, és édesítsük még, ha szükséges.
- Öntsük a krémet az alapra, simítsuk el a tetejét, majd tegyük hűtőszekrénybe. 1 óra múlva már lehet szépen szeletekre vágni.