Zöldségkeksz, ami felülmúlja a chipseket
Ez a ropogós, aszalt zöldségkeksz nemcsak finom, de tele van tápanyagokkal is. Friss cékla, sárgarépa és hagyma az alapja, melyeket sóval, útifűmaghéjjal és egy kis szeretettel krémesre turmixoltam, majd lassan, alacsony hőmérsékleten aszaltam ropogósra. Az eredmény egy könnyű, ízletes lap, amit kenyér helyett is bátran használhatsz, vagy mártogatós mellé is tökéletes. Teljesen gluténmentes, hozzáadott liszt és olaj nélkül készül, természetes, élő alapanyagokból. A sok rost támogatja az emésztést, és mivel nem hevül 42 fok fölé, megőrzi az enzimek és tápanyagok nagy részét is.

Ha valami egyszerű, mégis különleges harapnivalóra vágysz, amitől energikusnak és jól lakottnak érzed magad – ezt mindenképp érdemes kipróbálni!
Aszalás elmélet és gyakorlat, itt egy helyen!
Ha elkészült a zöldségchipsz, mártogathatod ebbe a finom növényi sajtszószba, vagy akár ebbe a magyaros mártogatós szószba!
Ez a zöldségkeksz frissen a legjobb, és még 1-2 napig ropogós, száraz. Mivel nagyon finom rostjai vannak, a levegő páratartalmát hamar beszívja magába, és könnyen visszapuhul. Így is finom, de már az állaga nem roppanós. Ilyenkor sincs baj, vissza kell tenni az aszalógépbe egy fél órára, és újra ropogós lesz. A másik megoldás az, hogy megesszük frissen.
Ha ez tetszett, próbáld ki a kelkáposztából készült nyers, ropogós kelchipszet is!
Ugyanez az alaprecept, de ha valami különlegesre vágysz, akkor ebből az anyagból ehető salátás tálat is tudsz készíteni, mutatjuk hogyan: Ehető salátás tányér

Céklás, répás zöldségkeksz
Készülékek
- 1 konyhai aprítógép
Összetevők
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg cékla
- 5-10 dkg hagyma
- 1 evőkanál utifűmaghéj
- 1 teáskanál só
Elkészítés
- Minden hozzávalót konyhai aprítógépbe teszünk és pépesre dolgozzuk.
- Ez a mennyiség 1 nagy lap elkészítéséhez elég. Kiterítjük a masszát egy nagy tapadásmentes lapra, és kb 2-3 óra alatt megaszaljuk. Akkor van kész, ha teljesen száraz, roppanós.

