Ribizli kesuhabbal

512

A ribizli nemcsak üdítően savanykás ízével, hanem egészségünkre gyakorolt hatásaival is hódít. Igazi vitaminbomba: különösen sok benne a C-vitamin, ami erősíti az immunrendszert és segít a sejtek védelmében. Emellett tele van antioxidánsokkal – például flavonoidokkal és antocianinokkal –, amelyek segítenek a szervezetnek a gyulladások leküzdésében és a sejtkárosító szabad gyökök semlegesítésében.

ribizli

A ribizli rosttartalma is említésre méltó, ami támogatja az emésztést és hozzájárul a bélrendszer egészségéhez. A benne lévő kálium és vas pedig a szív- és érrendszer működését, valamint a vérképzést támogatja.

Ráadásul ezek a pici bogyók nagyon kevés kalóriát tartalmaznak, így bűntudat nélkül élvezhetők friss formában, turmixokban, nyers süteményekben vagy éppen ebben a receptben.

ribizli

Van egy hatalmas nagy ribizlibokor a kertünkben. Amikor érik a ribizli, csak úgy roskadozik rajta a sok sok gyümölcs. Ilyenkor mindig van itthon ilyen kesuhabos ribizli, mert így, a friss ribizliből valami csodafinom.

Próbáld ki a Ribizlihabos nyers brownie torta receptjét is!

Ribizli kesuhabbal

Fogás Dessert
Konyha nyers

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

  • 20 dkg friss ribizli
  • 10 dkg kesudió
  • 1 dl víz
  • 1/2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál agave szirup (vagy más természetes édesítőszer ízlés szerint)

Elkészítés
 

  • A kesukrém összetevőit turmixgépben simára turmixoljuk, majd lazán beleforgatjuk a megtisztított ribizlit.
    Mivel a ribizli elég savanyú, használhatunk kicsit több édesítést.
Kulcsszó ribizli
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close