Növényi sajtszósz kesudióból

1.2K

A sajtszósz vagy sajtos öntet felhasználási lehetőségei széleskörűek, cukkini spagettire, salátára lehet önteni, vagy akár mártogatósnak is kitűnő. A cukkini finom rostjaival járul hozzá a krémes állaghoz, és ezzel csökkenti a sajtszósz zsírtartalmát. Míg egy sűrű mártogatós, vagy kenhető krémnél előny a zsírtartalom, itt inkább az a cél, hogy minél könnyebb, lazább szerkezetű legyen a szósz.

A sajtos ízt a sörélesztő pehely fogja biztosítani, nem csak finom, de tele van értékes tápanyagokkal, vitaminokkal. Mi az a sörélesztő pehely?

Ez a sajtszósz egy alaprecept, amit kedvedre ízesíthetsz, variálhatsz. Egy nagyon finom, magyaros ízesítésű sajtkrém receptet találsz – ITT-, ezt is érdemes kipróbálni!

Ez a sajtszósz gyorsan elkészíthető, itt nem történik tejsavas erjesztés. Ha valódibb sajtos ízre vágysz, nézd meg ezt a receptet, itt a kesudiót fermentáljuk, és úgy készítünk belőle sajtszószt!

kesutejföl, hasonlít a kesusajtkrémhez! Receptért kattints a képre!

Ha egy egyszerűbb kesukrémet szeretnél készíteni, ez a kesutejföl, aminek nincs kifejezetten sajtos íze, nem is tartalmaz sörélesztő pelyhet. Szinte minden kesusajtkrémes recept megállja a helyét sajtkrém helyett kesutejföllel készítve.

Kesusajtkrém

Kesudióból készült ízesített növényi sajtkrém
Fogás növényi sajt
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

  • 10 dkg kesudió
  • 10 dkg hámozott cukkini
  • 1 evőkanál sörélesztő pehely
  • 1 csapott teáskanál
  • ½ citrom leve
  • 2-3 dl tisztított víz

Elkészítés
 

  • Minden összetevőt simára turmixolunk. Attól függően, hogy sűrűbb vagy lágyabb állagot szeretnénk elérni, lehet a víz mennyiségét növelni.
    Sokféleképpen lehet ízesíteni, főleg a színes zöldségporokat ajánlom, amivel nem csak az ízeket, hanem a színeket is fellehet dobni.
    (spirulina por, céklapor, sárgarépapor, currypor, stb)
     
Kulcsszó kesudió, kesusajt, kesusajtkrém
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close