Színes, ropogós zöldségek és krémes, ízes avokádó az alapja ennek a salátának. Egy szelet kenyérrel laktató főétel lehet ez a színes, finom saláta. Minél többféle zöldséget használunk, annál tartalmasabb, színesebb lesz.
Csak annyit készítsünk belőle, amennyit elfogyasztunk, mert nem nagyon lehet tárolni. Hamar megbarnul az avokádó krém, még akkor is, ha teszünk bele citromlét.

Az avokádó az egyik alap összetevő ebben a salátában. Nem csak finom, de nagyon sok jótékony hatása is van, ami miatt érdemes gyakran fogyasztani.
A nyers, friss zöldségek fogyasztása pedig elengedhetetlen az egészségünk, az egészséges bélflóra megőrzéséhez. A nyers ételek fontosságáról is született a növényi konyha oldalán egy cikk, ezt is érdemes elolvasni.

Színes saláta avokádóval
Apróra vágott zöldségek krémes avokádó szószban
Készülékek
- 1 vágódeszka
- 1 éles kés
Összetevők
- 1 darab avokádó
- 1 darab piros színű kaliforniai paprika
- 1 darab sárga színű kaliforniai paprika
- 1 darab zöld színű kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 darab paradicsom
- pár szál petrezselyem zöldje
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom frissen kifacsart leve
- só
Elkészítés
- Az avokádót szétnyomkodjuk, citromlével, sóval, fokhagymával ízesítjük.
- A zöldségeket kis kockákra vágjuk és összekeverjük az ízesített avokádóval
Megjegyzések
Egyszerű és szép, semmilyen gép nem szükséges az elkészítéséhez. Minél színesebb, annál szebb ez a saláta.
Tipp: ezt a salátát azonnal el kell fogyasztani, mert másnapra megbarnul az avokádó miatt.