A klasszikus lecsó újragondolva, nyersen. Kánikulában nem főzünk!

1K

Mindent lehet nyers lecsónak hívni, amiben paradicsom, paprika és hagyma van, és nincs megfőzve. Nyers lecsóból is létezik többféle, ez egy nagyon egyszerű változat, és ez pedig a tálalás miatt kicsit  ünnepi. Persze ahány ház, annyi lecsó, úgyhogy érdemes ezeket kipróbálni, és ezek alapján kialakítani mindenkinek a saját ízlésének legjobban megfelelő változatot.

Ez a nyers lecsó két részből áll, egy selymes szószból és ropogós zöldségekből. Különleges és frissítő vacsora lehet egy forró nyári estén kenyérrel, vagy csak úgy magában.

A nyers lecsó nem csak finom, de tele van enzimekkel, valódi tápanyagokkal. Bármit is eszünk mellé, a nyers lecsó nagyban hozzájárul immunrendszerünk erősítéséhez, és az egészségünk megőrzéséhez.

lecsó
A szósz
lecsó
A darabos rész

Nyers lecsó

Paradicsom, paprika és hagyma nyersen
Teljes Idő 10 perc

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők

A szószhoz

  • 30 dkg paradicsom
  • 30 dkg piros kaliforniai paprika
  • 4-5 darab aszalt paradicsom
  • 1/4 fej lilahagyma
  • óvatosan, mert az aszalt paradicsom is sós

A darabos részhez

  • 20 dkg paradicsom
  • 30 dkg paprika vegyesen piros, sárga, zöld, hegyes erős, bármilyen paprika, amit szeretsz
  • 4-5 darab aszalt paradicsom
  • 1/2 fej lilahagyma

Elkészítés

  • A szószhoz minden alapanyagot simára turmixolunk. A sóval óvatosan, mert az aszalt paradicsom is sós
  • A darabos részhez a hozzávalókat kis kockákra vágjuk. Ízlés szerint vághatunk bele cukkínit is. Ha csípős paprikát is teszünk bele, igazi ínyencség lesz….
  • A darabos részt beleforgatjuk a selymes szószba, és már készen is van. 
Fogás: főétel, Salad
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Kulcsszó: aszalt paradicsom, kaliforniai paprika, lecsó, lilahagyma, paradicsom
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close