Mindent lehet nyers lecsónak hívni, amiben paradicsom, paprika és hagyma van, és nincs megfőzve. Nyers lecsóból is létezik többféle, ez egy nagyon egyszerű változat, és ez pedig a tálalás miatt kicsit ünnepi. Persze ahány ház, annyi lecsó, úgyhogy érdemes ezeket kipróbálni, és ezek alapján kialakítani mindenkinek a saját ízlésének legjobban megfelelő változatot.
Ez a nyers lecsó két részből áll, egy selymes szószból és ropogós zöldségekből. Különleges és frissítő vacsora lehet egy forró nyári estén kenyérrel, vagy csak úgy magában.
A nyers lecsó nem csak finom, de tele van enzimekkel, valódi tápanyagokkal. Bármit is eszünk mellé, a nyers lecsó nagyban hozzájárul immunrendszerünk erősítéséhez, és az egészségünk megőrzéséhez.



Nyers lecsó
Paradicsom, paprika és hagyma nyersen
Készülékek
- 1 Turmixgép
Összetevők
A szószhoz
- 30 dkg paradicsom
- 30 dkg piros kaliforniai paprika
- 4-5 darab aszalt paradicsom
- 1/4 fej lilahagyma
- só óvatosan, mert az aszalt paradicsom is sós
A darabos részhez
- 20 dkg paradicsom
- 30 dkg paprika vegyesen piros, sárga, zöld, hegyes erős, bármilyen paprika, amit szeretsz
- 4-5 darab aszalt paradicsom
- 1/2 fej lilahagyma
Elkészítés
- A szószhoz minden alapanyagot simára turmixolunk. A sóval óvatosan, mert az aszalt paradicsom is sós
- A darabos részhez a hozzávalókat kis kockákra vágjuk. Ízlés szerint vághatunk bele cukkínit is. Ha csípős paprikát is teszünk bele, igazi ínyencség lesz….
- A darabos részt beleforgatjuk a selymes szószba, és már készen is van.