Aszalt nyers kenyér: ez egy vékony, hajlékony valami, inkább sós palacsintának hívnám, mint kenyérnek. Változatosan lehet elkészíteni, sárga, barna lenmagból, vagy szezámmaggal meg lehet szórni.

Felhasználása is elég sokrétű: mivel ez egy vékony, rugalmas lap, beletekerhetünk zöldségeket, salátát, vagy bármilyen tölteléket, vagy rétegesen is rakhatjuk, megkenve minden réteget valamilyen kencével, paradicsommal, csírákkal.

Ez a lenmagos kenyérke inkább merev, mint hajlékony. Akkor fog felpuhulni, ha megkenjük valamilyen töltelékkel.
Ha még nem aszaltál, akkor ajánlom figyelmedbe az aszalós mini-tanfolyamunkat!
Ha szeretnél ebből a lapos kenyérkéből szendvicset készíteni, akkor itt egy ötlet, és egy fotó!


Lenmagos sós nyers palacsinta
Egy nagyon vékony, lenmagos nyers kenyér, sós palacsinta
Készülékek
- 1 Turmixgép
- 1 aszalógép
- 1 konyhai aprítógép
Összetevők
- 20 dkg lenmag
- 20 dkg hámozott cukkini
- 10 dkg zeller
- 10 dkg sárgarépa
- só
Elkészítés
- Ez a mennyiség 1 aszalógép-tálcára elegendő mennyiség.
- Őröljük finomra a lenmagot
- A zöldségeket tegyük aprítógépbe, és addig dolgozzuk, amíg egy teljesen homogén pépet nem kapunk. Sózzuk.
- Keverjük össze a finomra őrölt lenmaggal, egy jól gyúrható masszát kell kapni.
- Terítsük szét egy tapadásmentes tálcán, és 40 fokon aszaljuk addig, amíg el nem válik a tapadásmentes lapról.