Aszalt nyers kenyér – nagyon vékony, különleges!

786

Aszalt nyers kenyér: ez egy vékony, hajlékony valami, inkább sós palacsintának hívnám, mint kenyérnek. Változatosan lehet elkészíteni, sárga, barna lenmagból, vagy szezámmaggal meg lehet szórni.

nyers kenyér
0

Felhasználása is elég sokrétű: mivel ez egy vékony, rugalmas lap, beletekerhetünk zöldségeket, salátát, vagy bármilyen tölteléket, vagy rétegesen is rakhatjuk, megkenve minden réteget valamilyen kencével, paradicsommal, csírákkal.  

nyers kenyér

Ez a lenmagos kenyérke inkább merev, mint hajlékony. Akkor fog felpuhulni, ha megkenjük valamilyen töltelékkel.

Ha még nem aszaltál, akkor ajánlom figyelmedbe az aszalós mini-tanfolyamunkat!

Ha szeretnél ebből a lapos kenyérkéből szendvicset készíteni, akkor itt egy ötlet, és egy fotó!

Lenmagos sós nyers palacsinta

Egy nagyon vékony, lenmagos nyers kenyér, sós palacsinta

Készülékek

  • 1 Turmixgép
  • 1 aszalógép
  • 1 konyhai aprítógép

Összetevők

  • 20 dkg lenmag
  • 20 dkg hámozott cukkini
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg sárgarépa

Elkészítés

  • Ez a mennyiség 1 aszalógép-tálcára elegendő mennyiség.
  • Őröljük finomra a lenmagot
  • A zöldségeket tegyük aprítógépbe, és addig dolgozzuk, amíg egy teljesen homogén pépet nem kapunk. Sózzuk.
  • Keverjük össze a finomra őrölt lenmaggal, egy jól gyúrható masszát kell kapni.
  • Terítsük szét egy tapadásmentes tálcán, és 40 fokon aszaljuk addig, amíg el nem válik a tapadásmentes lapról.
Fogás: Kenyér
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Kulcsszó: kenyér, lenmag, nyers kenyér, nyers sós palacsinta
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close