Szeretjük jégcsapretket, mert alacsony a kalória, és magas a C-vitamin tartalma. Hófehér és finom, szerintem gyönyörű ételeket lehet belőle készíteni. Ez a retek spagetti is remek ötlet, egy gyors paradicsomszósz, és már készen is van.

Ha van otthon spirálvágó szerkezeted, (nem írtam gépet, mert nem gép, kézzel kell tekerni), szóval ha van ilyened, akkor ezt az ételt könnyen el tudod készíteni. Ha nincs, akkor hámozó kés segítségével tudsz bármilyen zöldségből csíkokat vágni.
A kész spagettire mandula parmezánt szórunk, aminek már korábban közzétettük a receptjét. Érdemes többet készíteni belőle, és zárt dobozban tárolni.

Vagy így:


Retek spagetti paradicsomos öntettel, mandula parmezánnal
Retekspagetti paradicsomos öntettel, mandula parmezánnal
Készülékek
- 1 Zöldség spirálozó vagy hámozó kés
- 1 Turmixgép
Összetevők
- 1 darab jégcsapretek
- 2 darab paradicsom
- 1 darab kaliforniai paprika
- 5-6 darab aszalt paradicsom
- 1 evőkanál citromlé
- csipet só
- 3-4 evőkanál mandula parmezán
Elkészítés
- A retket spirálvágó vagy hámozó kés segítségével felcsíkozzuk, kész a tészta.
- A paradicsomos öntet hozzávalóit turmixgépbe tesszük, és simára turmixoljuk. Kóstolás után lehet még sózni, ha szükséges
- Összekeverjük a spagettit a szósszal, és már tálalhatjuk is. Tálaláskor meghintjük mandula parmezánnal.
Megjegyzések
Ezt az ételt – akárcsak a legtöbb nyers ételt – érdemes azonnal fogyasztani. A sós szósztól a retek levet fog ereszteni, és akár már fél óra után is összeesik, és egyáltalán nem lesz gusztusos.
Érdemes csak annyit készíteni, ami elfogy, mert ezt az ételt nem lehet eltenni „későbbre”.
Tipp: Ha nem keverjük össze a szószt a tésztával, akkor el lehet tenni a hűtőszekrénybe, és akár 2-3 napig is friss marad.