Retek spagetti paradicsomos öntettel, mandula parmezánnal

839

Szeretjük jégcsapretket, mert alacsony a kalória, és magas a C-vitamin tartalma. Hófehér és finom, szerintem gyönyörű ételeket lehet belőle készíteni. Ez a retek spagetti is remek ötlet, egy gyors paradicsomszósz, és már készen is van.

retek spagetti

Ha van otthon spirálvágó szerkezeted, (nem írtam gépet, mert nem gép, kézzel kell tekerni), szóval ha van ilyened, akkor ezt az ételt könnyen el tudod készíteni. Ha nincs, akkor hámozó kés segítségével tudsz bármilyen zöldségből csíkokat vágni.

A kész spagettire mandula parmezánt szórunk, aminek már korábban közzétettük a receptjét. Érdemes többet készíteni belőle, és zárt dobozban tárolni.

retek spagetti
A képen cukkinit vágok éppen, de retekkel ugyanígy működik.

Vagy így:

retek spagetti
Sima hámozóval is lehet csíkokat vágni a zöldségekből. Cukkini vagy jégcsapretek, esetleg cékla, uborka…

Retek spagetti paradicsomos öntettel, mandula parmezánnal

Retekspagetti paradicsomos öntettel, mandula parmezánnal
Teljes Idő 10 perc

Készülékek

  • 1 Zöldség spirálozó vagy hámozó kés
  • 1 Turmixgép

Összetevők

  • 1 darab jégcsapretek
  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 5-6 darab aszalt paradicsom
  • 1 evőkanál citromlé
  • csipet só
  • 3-4 evőkanál mandula parmezán

Elkészítés

  • A retket spirálvágó vagy hámozó kés segítségével felcsíkozzuk, kész a tészta.
  • A paradicsomos öntet hozzávalóit turmixgépbe tesszük, és simára turmixoljuk. Kóstolás után lehet még sózni, ha szükséges
  • Összekeverjük a spagettit a szósszal, és már tálalhatjuk is. Tálaláskor meghintjük mandula parmezánnal.

Megjegyzések

Ezt az ételt – akárcsak a legtöbb nyers ételt – érdemes azonnal fogyasztani. A sós szósztól a retek levet fog ereszteni, és akár már fél óra után is összeesik, és egyáltalán nem lesz gusztusos. 
Érdemes csak annyit készíteni, ami elfogy, mert ezt az ételt nem lehet eltenni „későbbre”. 
Tipp: Ha nem keverjük össze a szószt a tésztával, akkor el lehet tenni a hűtőszekrénybe, és akár 2-3 napig is friss marad. 
Fogás: főétel
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Kulcsszó: egészség, jégcsapretek, mandulasajt, valódi tápanyagok
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close