Az olaszok azt tartják, hogy attól függően, hogy milyen formája van a tésztának, más és más lesz az íze. Ha az íze nem is, de a látvány, és ezzel együtt az étel megítélése biztosan függ attól, hogy milyen formára vágjuk a zöldségeket.
Nagyon fontos, hogy jól használható eszközeink legyenek a konyhában. Ez a zöldség spirálozó (zöldségeket spagetti formára vágó) eszköz nem nélkülözhetetlen, de ha van, sokféle izgalmas fogást lehet vele készíteni.
Cukkini, jégcsapretek, sárgarépa, édesburgonya, cékla, alma…
Zöldségspagetti receptek
Cukkini spagetti fasírttal, bazsalikomos öntettel, koktélparadicsommal
A húsvéti cukkini spagetti a mandalás tálalása miatt különleges. Mini fasírttal, koktélparadicsommal kiegészítve, ehető virággal tálalva remek ünnepi fogás. Itt a fasírt csak kiegészítés, úgyhogy …
Mákos alma, a gyors, gluténmentes mákos tészta
Mákos alma: a hagyományos mákos tészta mintájára, csak nem főzött, gabonából készült tésztát használunk, hanem almát. Hogy hogyan? Ezzel az elmés spirálvágó kézi-készülékkel: Ha még …
Cukkinispagetti paradicsomos öntettel, a legfinomabb!
És ez igaz is. Ha ezt a nyers ételt elkészíted, és megkóstolják mindenevő barátaid, méltán arathatod le a babérokat az elismerő szavak hallatán. Fesztiválokon, bemutatókon …
Retek spagetti paradicsomos öntettel, mandula parmezánnal
Szeretjük jégcsapretket, mert alacsony a kalória, és magas a C-vitamin tartalma. Hófehér és finom, szerintem gyönyörű ételeket lehet belőle készíteni. Ez a retek spagetti is …
Cékla-cukkini-édesburgonya spagetti édes tokaji balzsamecettel
A cukkini spagetti egy igazi ajándéka a nyers konyhának, főleg nyáron napi eledel. Az év többi szakaszában azonban vannak olyan zöldségek, amik jobban illenek az …