Cékla-cukkini-édesburgonya spagetti édes tokaji balzsamecettel 

430

A cukkini spagetti egy igazi ajándéka a nyers konyhának, főleg nyáron napi eledel. Az év többi szakaszában azonban vannak olyan zöldségek, amik jobban illenek az évszakhoz, ráadásul üde színfolt lesz az asztalunkon.  Ha még nem készítettél zöldségekből spagettit, látogass el – IDE –!

Ez a színes nyers étel igazi ünnepi finomság, bátran lepjük meg vele vendégeinket!

Ha jobban belegondolunk, tekinthetünk erre a zöldség spagettire úgy, mint egy különleges saláta! A zöldségek a saláta alap, a szósz pedig a saláta öntet. Bármilyen sült, főtt (vagy nyers) főétel mellé üde színfolt lehet az asztalon!

Cékla, édesburgonya, cukkini spagetti édes tokaji balzsamecettel

Egy különleges nyers fogás ünnepi alkalmakra
Elkészítés ideje 15 perc
Teljes Idő 15 perc
Fogás főétel
Konyha nyers

Készülékek

  • 1 Zöldség spirálozó
  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

A tésztához

  • 1 darab cékla
  • 1 darab édesburgonya
  • 1 darab cukkini

Az öntethez

  • 1 dl szőlőmagolaj
  • 1/2 dl tokaji balzsamecet
  • 1-1 evőkanál finomra vágott zöldfűszer tetszés szerint
  • só ízlés szerint

A díszítéshez

  • a díszítéshez avokádó szeletek, friss bazsalikom levél  

Elkészítés
 

  • A zöldségeket spirálvágó szerkezettel csíkokra vágjuk,
  • az öntethez minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, majd simára turmixoljuk. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk. 
  • A zöldségcsíkokat meglocsoljuk az öntettel, finom mozdulatokkal átmozgatjuk, hogy mindenhová jusson.  
  • A tányérra először a cékla csíkokat, majd az édesburgonya, legvégül középre a cukkíni csíkokat tesszük. Avokádóval, friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.  

Megjegyzések

A tokaji balzsamecet itt a különleges összetevő, fantasztikus ízével, aromájával sokat hozzátesz, sőt, alapvetően meghatározza ennek az ételnek a jellegét.  
Kulcsszó balzsamecet, cékla, cukkini, édesburgonya
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close