A cukkini spagetti egy igazi ajándéka a nyers konyhának, főleg nyáron napi eledel. Az év többi szakaszában azonban vannak olyan zöldségek, amik jobban illenek az évszakhoz, ráadásul üde színfolt lesz az asztalunkon. Ha még nem készítettél zöldségekből spagettit, látogass el – IDE –!
Ez a színes nyers étel igazi ünnepi finomság, bátran lepjük meg vele vendégeinket!
Ha jobban belegondolunk, tekinthetünk erre a zöldség spagettire úgy, mint egy különleges saláta! A zöldségek a saláta alap, a szósz pedig a saláta öntet. Bármilyen sült, főtt (vagy nyers) főétel mellé üde színfolt lehet az asztalon!

Cékla, édesburgonya, cukkini spagetti édes tokaji balzsamecettel
Egy különleges nyers fogás ünnepi alkalmakra
Készülékek
- 1 Zöldség spirálozó
- 1 Turmixgép
Összetevők
A tésztához
- 1 darab cékla
- 1 darab édesburgonya
- 1 darab cukkini
Az öntethez
- 1 dl szőlőmagolaj
- 1/2 dl tokaji balzsamecet
- 1-1 evőkanál finomra vágott zöldfűszer tetszés szerint
- só ízlés szerint
A díszítéshez
- a díszítéshez avokádó szeletek, friss bazsalikom levél
Elkészítés
- A zöldségeket spirálvágó szerkezettel csíkokra vágjuk,
- az öntethez minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, majd simára turmixoljuk. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk.
- A zöldségcsíkokat meglocsoljuk az öntettel, finom mozdulatokkal átmozgatjuk, hogy mindenhová jusson.
- A tányérra először a cékla csíkokat, majd az édesburgonya, legvégül középre a cukkíni csíkokat tesszük. Avokádóval, friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.
Megjegyzések
A tokaji balzsamecet itt a különleges összetevő, fantasztikus ízével, aromájával sokat hozzátesz, sőt, alapvetően meghatározza ennek az ételnek a jellegét.