Mandula parmezán, hihetetlenül finom alapanyaga a növényi konyhának

1K

Aki kóstolta már, tudja. Elsőre az illata, azután az íze varázsol el. A mandula parmezán, ahogy a nevében is ott van, mandulából készül. Nagyon hasonlít a hagyományos parmezán sajt állagára és ízére. Szeretjük, mert tele van jótékony összetevőkkel, és az íze remek.

Miért szeretjük a mandulát? Mandula, a szuper egészséges alapanyag!

Felhasználási területe csak a fantáziádon múlik. Cukkini spagettire, salátára, krémlevesre szórjuk, de bármilyen sós étel kiegészítő ízesítője lehet.

Elkészítése nagyon egyszerű, mégis érdemes egyszerre többet készíteni, mert zárt dobozban akár hetekig is eláll, és amikor szükség van rá, csak elő kell venni, és szórni…

És egy recept, amiben mandula parmezánt használunk: Retek spagetti paradicsomos öntettel, mandula parmezánnal

Mandula parmezán

Mandulából készült parmezán, ételek ízesítésére
Teljes Idő 5 perc

Készülékek

  • 1 konyhai aprítógép

Összetevők

  • 20 dkg aktivált vagy blansírozott mandula
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál
  • 4 evőkanál sörélesztő pehely

Elkészítés

  • A hozzávalókat konyhai aprítógépbe tesszük, és finom morzsásra dolgozzuk.
  • Zárt dobozban tároljuk.

Megjegyzések

A mandula parmezánt alapanyagként használjuk zöldségspagettire, szendvicsre, salátára. 
Fogás: növényi sajt
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Kulcsszó: kamusajt, mandula, sörélesztő pehely
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close