Aki kóstolta már, tudja. Elsőre az illata, azután az íze varázsol el. A mandula parmezán, ahogy a nevében is ott van, mandulából készül. Nagyon hasonlít a hagyományos parmezán sajt állagára és ízére. Szeretjük, mert tele van jótékony összetevőkkel, és az íze remek.
Miért szeretjük a mandulát? Mandula, a szuper egészséges alapanyag!
Felhasználási területe csak a fantáziádon múlik. Cukkini spagettire, salátára, krémlevesre szórjuk, de bármilyen sós étel kiegészítő ízesítője lehet.
Elkészítése nagyon egyszerű, mégis érdemes egyszerre többet készíteni, mert zárt dobozban akár hetekig is eláll, és amikor szükség van rá, csak elő kell venni, és szórni…
És egy recept, amiben mandula parmezánt használunk: Retek spagetti paradicsomos öntettel, mandula parmezánnal

Mandula parmezán
Készülékek
- 1 konyhai aprítógép
Összetevők
- 20 dkg aktivált vagy blansírozott mandula
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál só
- 4 evőkanál sörélesztő pehely
Elkészítés
- A hozzávalókat konyhai aprítógépbe tesszük, és finom morzsásra dolgozzuk.
- Zárt dobozban tároljuk.