Egy hagyományos és nagyon ismert étel és ízvilág… hogy mitől lesz mégis különleges ez a görög saláta? A zöldségek formáját bontottam meg, a tálalás egyedi. A színek nagyon fontosak, a világos-sötét, élénk-tompa árnyalatok megjelennek egymás mellett, így lesz egy egyszerű saláta a tányérunkon igazi költemény.
Az uborka és a hagyma felvágásához spirálvágót használtam. Azt a kést helyeztem a készülékbe, amelyiknél nincsenek hosszirányba vágó apró kések, hanem csak spirál formázás történik. A képen az 5 kés közül a bal alsó.


Ezt a spirálvágót – ITT – tudod megrendelni, az ára is nagyon kedvező.
A növényi sajt természetesen lehet bolti, nagyon finom hófehér görög ízvilágú növényi feta sajtot lehet kapni már több helyen is, a kép, a gyártó és a pontos név alapján keress rá!

Ha magad szeretnéd készíteni a növényi sajtot, akkor mandulából itt egy változat: Mandulasajt!

Ha különleges alkalomra készülsz, akkor ez a görög saláta lehet az asztal egyik dísze!

A saláta fotóit Birta Endre készítette
Ünnepi görög saláta
Készülékek
- 1 Zöldség spirálozó
Összetevők
- 2 darab nagy paradicsom,
- 1 darab kígyóuborka
- 1 fej lilahagyma,
- 2-3 evőkanál olajbogyó
- 1 darab piros kaliforniai paprika
- kb 20 darab paradicsom (apró koktélparadicsom)
- ½ puha avokádó
- színes saláta levelek
- friss bazsalikom, petrezselyem zöld
- pár szelet citromkarika
- 1-2 evőkanál oliva olaj
- növényi sajt
Elkészítés
- Egy nagy tálat kibélelünk színes saláta levelekkel, és beletesszük a salátát: kockára vágjuk a paradicsomot, paprikát, felvágjuk az olajbogyót. Elkészítjük a mandulasajtot, azt is kockára vágjuk, mindent szépen összekeverünk, meglocsoljuk oliva olajjal, citromlével. Az uborkát és a lilahagymát spirál alakúra vágjuk, és szépen körberakjuk vele a tálat. Citromkarikákkal, zöld levelekkel díszítjük.