Görög saláta ragyogó ünnepi változatban, növényi sajttal

802

Egy hagyományos és nagyon ismert étel és ízvilág… hogy mitől lesz mégis különleges ez a görög saláta? A zöldségek formáját bontottam meg, a tálalás egyedi. A színek nagyon fontosak, a világos-sötét, élénk-tompa árnyalatok megjelennek egymás mellett, így lesz egy egyszerű saláta a tányérunkon igazi költemény.

Az uborka és a hagyma felvágásához spirálvágót használtam. Azt a kést helyeztem a készülékbe, amelyiknél nincsenek hosszirányba vágó apró kések, hanem csak spirál formázás történik.  A képen az 5 kés közül a bal alsó.

Ezt a spirálvágót – ITT – tudod megrendelni, az ára is nagyon kedvező.

A növényi sajt természetesen lehet bolti, nagyon finom hófehér görög ízvilágú növényi feta sajtot lehet kapni már több helyen is, a kép, a gyártó és a pontos név alapján keress rá!

görög saláta

Ha magad szeretnéd készíteni a növényi sajtot, akkor mandulából itt egy változat: Mandulasajt!

Ha különleges alkalomra készülsz, akkor ez a görög saláta lehet az asztal egyik dísze!

görög saláta

A saláta fotóit Birta Endre készítette

Ünnepi görög saláta

A hagyományos görög saláta ünnepi változata
Teljes Idő 15 perc
Fogás Salad
Konyha növényi konyha, nyers

Készülékek

  • 1 Zöldség spirálozó

Összetevők
  

  • 2 darab nagy paradicsom,  
  • 1 darab kígyóuborka 
  • 1 fej lilahagyma,  
  • 2-3 evőkanál olajbogyó 
  • 1 darab piros kaliforniai paprika 
  • kb 20 darab paradicsom (apró koktélparadicsom) 
  • ½ puha avokádó 
  • színes saláta levelek  
  • friss bazsalikom, petrezselyem zöld
  • pár szelet citromkarika 
  • 1-2 evőkanál oliva olaj
  •  növényi sajt

Elkészítés
 

  • Egy nagy tálat kibélelünk színes saláta levelekkel, és beletesszük a salátát: kockára vágjuk a paradicsomot, paprikát, felvágjuk az olajbogyót. Elkészítjük a mandulasajtot, azt is kockára vágjuk, mindent szépen összekeverünk, meglocsoljuk oliva olajjal, citromlével. Az uborkát és a lilahagymát spirál alakúra vágjuk, és szépen körberakjuk vele a tálat. Citromkarikákkal, zöld levelekkel díszítjük.  
Kulcsszó saláta, ünnepi saláta
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close