✨ Ünnepi ízek, egészségesen ✨
Ahogy közeledik a húsvét, egyre inkább érezzük az ünnepi készülődés hangulatát – az illatokat, a színeket, az együtt töltött idő örömét. Sokan ilyenkor engednek a megszokott ízek csábításának, pedig az ünnepi asztalra is kerülhetnek olyan fogások, amelyek nemcsak gyönyörűek és finomak, de a testünknek is jót tesznek.
Összegyűjtöttem néhány olyan receptet, amelyekkel nem kell kompromisszumot kötnöd: élvezheted az ízeket, a látványt, az ünnepi hangulatot – és közben továbbra is egészségesen táplálhatod magad és szeretteidet. 💚
Legyen ez a húsvét is a tudatos örömöké – kívül-belül feltöltve!
Íme a receptek :
Avokádós lime-os nyers torta
Szeretem ezt a tortát készíteni, mert roppant egyszerű, ugyanakkor különlegesen finom. Nagyon könnyű, nincs benne sok zsír, így könnyen emészthető. Ha csak egy egyszerű édességre …
Epres krémtorta
A lelkesedésem ezzel a tortával kapcsolatban óriási, szinte határtalan… a legnagyobb kedvenc. Nem túl édes, ugyanakkor krémes és lágy. Lehet belőle akár több szeletet is …
Epres sajttorta (nyers vegán)
Talán a tavasz legszebb és mondhatom azt is, hogy az egyik legfinomabb étele ez az epres sajttorta. Készítése közben türelem, alázat, finom mozdulatok szükségesek, itt …
Kivipudinggal töltött kosárkák, ünnepi nyers süti húsvétra!
Ünnepi nyers süti húsvétra Ha valami igazán különlegeset szeretnél készíteni az ünnepi asztalra, de nem akarsz kompromisszumot kötni az egészséges táplálkozás terén, ez a nyers …
Nyers vegán fonott kalács – Ünnepi varázslat a természet ízeiből
Nem is létezhet igazi húsvét fonott kalács nélkül, igaz? Ez a kalács nemcsak a látványával, hanem a tiszta, természetes ízeivel is ünnepi hangulatot varázsol az …
Sárgarépás, narancsos, mandulatej
Ennek az italnak a színe fantasztikus, és ha frissen tudjuk tálalni, még habos… friss hajtásokat adjunk hozzá. (pl. ha csíráztatunk zöldborsót, annak nagyon szép és …
Színes mandulasajtgolyók húsvétra
A nyerskonyhában nem használunk, nem festünk tojást, de a hangulat kedvéért készíthetünk színes ételeket, amik méltán aratnak nagy sikert, ha vendégeink meglátják. Színező anyag lehet …
Cukkini spagetti fasírttal, bazsalikomos öntettel, koktélparadicsommal
A húsvéti cukkini spagetti a mandalás tálalása miatt különleges. Mini fasírttal, koktélparadicsommal kiegészítve, ehető virággal tálalva remek ünnepi fogás. Itt a fasírt csak kiegészítés, úgyhogy …
Színes lenmagkeksz – aszalt kréker
Gyönyörű színeivel kápráztat el ez a sós keksz, kréker. Vigyázzunk, hogy a hozzávalókat nehogy túlságosan finomra aprítsuk, mert akkor egy egyszínű massza lesz. Ügyeljünk arra, …
Csokikehely, ünnepi vendégváró falatok
Ez a csokikehely egy különleges tálalási forma. Megtölthetjük nyers krémekkel, gyümölcsökkel. Hogy készül? Nyers csokoládét készítünk kakaóvajból, kakaóporból pár csepp stévia édesítéssel, és még folyékony …