Lecsósaláta: a legegyszerűbb nyers lecsó!

597

Ahogy a főtt lecsónál is, úgy a nyers lecsónál is, ahány ház, annyi nyers lecsó.

Ez egy annyira egyszerű változat, hogy hívhatjuk inkább lecsósalátának… és ehetjük bármilyen főétel mellé, vagy egy szelet pirítóssal csak úgy magában.

Ha készítünk egy cukkini spagettit, a nyers lecsónkat annak is tehetjük a tetejére. Valamilyen magot szórjunk rá, vagy nagyon jó választás a mandula parmezán!

Semmilyen konyhai gép nem szükséges az elkészítéséhez, mindössze egy éles kés és egy vágódeszka.

Készítsd el a nyers lecsót egy kicsit másképp!

Még egy lecsó recept (mert abból sosem elég)!

Lecsósaláta, egyszerű nyers lecsó

Paradicsom, paprika és hagyma összevágva, könnyű saláta öntettel
Teljes Idő 5 perc

Összetevők

  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 1 darab pici lilahagyma
  • 1-2 darab aszalt paradicsom
  • pár csepp citromlé

Elkészítés

  • Minden hozzávalót apró kis darabokra vágunk, összekeverjük, és meglocsoljuk egy pár csepp citromlével, tetejére vághatunk egy kanál petrezselyem zöldet, ha van.
  • Sózni nem szabad, mert a zöldségek levet eresztenek, és nem lesz guszta! Az aszalt paradicsom sós egy kicsit, de ha ez nem elég, akkor csak közvetlenül fogyasztás előtt érdemes megsózni.
  • Olajat nem használunk, de bármilyen őrölt magot, diófélét lehet a tetejére szórni, hogy tartalmasabb legyen.

Megjegyzések

Szerintem úgy finom, ha apróra vágod a hozzávalókat, egészen apróra. Nagyon ajánlom cukkini spagetti tetejére tenni egy kis őrölt napraforgó maggal!
Fogás: főétel, Salad
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Kulcsszó: aszalt paradicsom, lecsó, lilahagyma, paprika, paradicsom
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close