Van, amikor kifejezetten nem is kell más, csak egy gyors, egyszerű saláta!
Nagyon gyorsan össze lehet dobni ezt a finom, édeskés salátát. Főétel mellé, vagy csak úgy magában.
Van egy előnye annak, ha a főételben szerepel egy édes összetevő. Az étkezés után nem kívánjuk a desszertet! Ha a főétel tartalmazza az összes alap ízt, akkor elégedettek vagyunk evés után, és nem vágyunk a kimaradt ízekre! (sós, édes, csípős, keserű, savanyú)
A receptben „aktivált dió” szerepel. A nyers magokat felhasználás előtt érdemes beáztatni, és ha nem használjuk fel azonnal, akkor pedig jól ki kell szárítani, szárazra aszalni, hogy ne romoljon meg. Miért nem esszük a magokat nyersen? Mit jelent a magok aktiválása?

Diós almás egyszerű saláta
Kevés összetevőből gyorsan elkészíthető finom saláta
Összetevők
- 1/4 fej fejes vagy jégsaláta
- 1/2 darab alma héjastul
- pár szem aktivált dió
Saláta öntet
- 1 evőkanál méz vagy agave, rizsszirup, amit használsz
- 2-3 evőkanál citromlé
- 1 csipet só
Elkészítés
- A saláta leveleket, a vékony szeletekre vágott almát és a diót szépen elrendezzük egy tálon és ráöntjük a salátaöntetet.
- Az almához és a dióhoz különösen megy ez az édes öntet, semmilyen fűszer nem kell hozzá.