Diós, almás egyszerű saláta

1.8K

Van, amikor kifejezetten nem is kell más, csak egy gyors, egyszerű saláta!

Nagyon gyorsan össze lehet dobni ezt a finom, édeskés salátát. Főétel mellé, vagy csak úgy magában.
Van egy előnye annak, ha a főételben szerepel egy édes összetevő. Az étkezés után nem kívánjuk a desszertet! Ha a főétel tartalmazza az összes alap ízt, akkor elégedettek vagyunk evés után, és nem vágyunk a kimaradt ízekre! (sós, édes, csípős, keserű, savanyú)

A receptben „aktivált dió” szerepel. A nyers magokat felhasználás előtt érdemes beáztatni, és ha nem használjuk fel azonnal, akkor pedig jól ki kell szárítani, szárazra aszalni, hogy ne romoljon meg. Miért nem esszük a magokat nyersen? Mit jelent a magok aktiválása?

Diós almás egyszerű saláta

Kevés összetevőből gyorsan elkészíthető finom saláta
Elkészítés ideje 3 perc
Teljes Idő 5 perc

Összetevők

  • 1/4 fej fejes vagy jégsaláta
  • 1/2 darab alma héjastul
  • pár szem aktivált dió

Saláta öntet

  • 1 evőkanál méz vagy agave, rizsszirup, amit használsz
  • 2-3 evőkanál citromlé
  • 1 csipet

Elkészítés

  • A saláta leveleket, a vékony szeletekre vágott almát és a diót szépen elrendezzük egy tálon és ráöntjük a salátaöntetet.
  • Az almához és a dióhoz különösen megy ez az édes öntet, semmilyen fűszer nem kell hozzá.
Fogás: Salad
Konyha: nyers
Kulcsszó: alma, dió, egyszerű, gyors
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close