Majonézes zellersaláta dióval

2.5K

A hagyományos majonézes saláták közül néhányat a nyerskonyhában is el lehet készíteni, majonézes kukorica saláta, cékla vagy borsósaláta… de talán a legizgalmasabb ez az almás zellersaláta nyers majonézzel. Kifejezetten téli étel, az alma, a dió és a zeller édes-hármasa teszi különlegessé.

Érdemes a diót aktiválva tárolni, ilyenkor nem kell minden egyes felhasználás előtt áztatni, aszalni. Így azonnal tudjuk használni, amikor szükség van rá. Hogyan kell a magokat aktiválni?

Ha szeretnél a zellerről még több információt, akkor olvasd el a Tudatos Vásárlók oldalán az írást a zellerről!

zellersaláta
egészség

Majonézes zellersaláta dióval

Kifejezetten téli étel, a zeller és az alma csodálatos párosát egészíti ki a friss ropogós dió
Elkészítés ideje 10 perc
Teljes Idő 10 perc
Fogás Salad
Konyha nyers

Készülékek

  • 1 reszelő
  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

Darabos rész

  • 18 dkg zellergumó tisztítva mérve
  • 12 dkg zellerszár
  • 15 dkg alma savanykás, idared
  • egy marék aktivált dió

Nyers majonéz

  • 15 dkg kesudió
  • 10 dkg alma
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • ízlés szerint só, citromlé, víz

Elkészítés
 

  • Elkészítjük a majonézt: a kesudiót a hámozott, tisztított almával, kevés vízzel és az ízesítőkkel simára turmixoljuk.
  • a zellergumót gyufaszál vékony csíkokra, a zellerszárat vékony szeletekre vágjuk, az almát lereszeljük nagylyukú reszelőn.
  • A darabos részt összekeverjük a majonézzel.
  • Tálaláskor a tetejét megszórjuk összemorzsolt dióval.

Megjegyzések

Hűtőszekrényben egy hétig eláll 
Kulcsszó alma, dió, zeller
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close