A hagyományos majonézes saláták közül néhányat a nyerskonyhában is el lehet készíteni, majonézes kukorica saláta, cékla vagy borsósaláta… de talán a legizgalmasabb ez az almás zellersaláta nyers majonézzel. Kifejezetten téli étel, az alma, a dió és a zeller édes-hármasa teszi különlegessé.
Érdemes a diót aktiválva tárolni, ilyenkor nem kell minden egyes felhasználás előtt áztatni, aszalni. Így azonnal tudjuk használni, amikor szükség van rá. Hogyan kell a magokat aktiválni?
Ha szeretnél a zellerről még több információt, akkor olvasd el a Tudatos Vásárlók oldalán az írást a zellerről!

Majonézes zellersaláta dióval
Kifejezetten téli étel, a zeller és az alma csodálatos párosát egészíti ki a friss ropogós dió
Készülékek
- 1 reszelő
- 1 Turmixgép
Összetevők
Darabos rész
- 18 dkg zellergumó tisztítva mérve
- 12 dkg zellerszár
- 15 dkg alma savanykás, idared
- egy marék aktivált dió
Nyers majonéz
- 15 dkg kesudió
- 10 dkg alma
- 1 evőkanál dijoni mustár
- ízlés szerint só, citromlé, víz
Elkészítés
- Elkészítjük a majonézt: a kesudiót a hámozott, tisztított almával, kevés vízzel és az ízesítőkkel simára turmixoljuk.
- a zellergumót gyufaszál vékony csíkokra, a zellerszárat vékony szeletekre vágjuk, az almát lereszeljük nagylyukú reszelőn.
- A darabos részt összekeverjük a majonézzel.
- Tálaláskor a tetejét megszórjuk összemorzsolt dióval.
Megjegyzések
Hűtőszekrényben egy hétig eláll