Egyszerű és finom téli saláta: cékla savanyú káposztával

1.1K

Már a kinézete is gyönyörű ennek a salátának: a cékla megfesti a savanyú káposztát, de világosabb marad, mint a cékla. Így ugyanannak a színnek két árnyalata…

A cékla tömör föld-ízét felélénkíti a savanyú káposzta harsogó, intenzív íze, így még saláta öntetre sincs szükség.

Az összes íz jelen van ennél a salátánál. Az édes ízt biztosítja az alma, a sóst és a savanyút a káposzta. Aki szereti a csípőst, vághat rá friss hegyes erős paprikát, vagy meg lehet szórni egy csepp chilivel!

A savanyú káposztát mindenképpen nyersen érdemes fogyasztani, semmiképpen ne főzd meg! Az értékes tápanyagok mind elveszítik erejüket a hő hatására.

cékla egészség

Savanyú káposztás receptek!

Cékla saláta savanyú káposztával

Nyers cékla és savanyú káposzta egy marék dióval
Elkészítés ideje 10 perc
Teljes Idő 10 perc
Fogás Salad
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 nagylyukú reszelő

Összetevők
  

  • 20 dkg cékla lereszelve
  • 15 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg édes alma lereszelve
  • 10 dkg dió

Elkészítés
 

  • A savanyú káposztát kisebb darabokra vagdossuk, a céklát és az almát lereszeljük.
  • A reszelt céklát, az összevágott káposztát és a szintén lereszelt almát összekeverjük, megszórjuk dióval, és már lehet is fogyasztani.
Kulcsszó cékla, savanyú káposzta

Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close