Már a kinézete is gyönyörű ennek a salátának: a cékla megfesti a savanyú káposztát, de világosabb marad, mint a cékla. Így ugyanannak a színnek két árnyalata…
A cékla tömör föld-ízét felélénkíti a savanyú káposzta harsogó, intenzív íze, így még saláta öntetre sincs szükség.
Az összes íz jelen van ennél a salátánál. Az édes ízt biztosítja az alma, a sóst és a savanyút a káposzta. Aki szereti a csípőst, vághat rá friss hegyes erős paprikát, vagy meg lehet szórni egy csepp chilivel!
A savanyú káposztát mindenképpen nyersen érdemes fogyasztani, semmiképpen ne főzd meg! Az értékes tápanyagok mind elveszítik erejüket a hő hatására.


Cékla saláta savanyú káposztával
Nyers cékla és savanyú káposzta egy marék dióval
Készülékek
- 1 nagylyukú reszelő
Összetevők
- 20 dkg cékla lereszelve
- 15 dkg savanyú káposzta
- 15 dkg édes alma lereszelve
- 10 dkg dió
Elkészítés
- A savanyú káposztát kisebb darabokra vagdossuk, a céklát és az almát lereszeljük.
- A reszelt céklát, az összevágott káposztát és a szintén lereszelt almát összekeverjük, megszórjuk dióval, és már lehet is fogyasztani.