Pikáns és finom! Narancsos lilakáposzta saláta!

1K

Ez is, mint a legtöbb nyers saláta egyszerű és finom! Pillanatok alatt elkészül, lédús, csodálatos színeivel is elkápráztat! A lilakáposzta és a narancs nagyon jó kombináció, ízeik remekül kiegészítik egymást!

Miért érdemes megkóstolni ezt a salátát?
– magas rosttartalma miatt csökkenti a vér koleszterin szintjét, segíti a belek megfelelő mozgását, segít szabályozni a vércukor szintet… katt ide, miért van szükség a növényi rostokra!
– a nyers ételekben található enzimek segítik megőrizni egészségünket, fiatalságunkat. Mik azok az enzimek?
– tápláló, finom…

Ezt a salátát előre is elkészítheted, dobozban vidd magaddal munkába, kirándulásra!

Kíváncsi vagy, miért ennyire értékes alapanyag a lilakáposzta? Olvasd el a BioPatika cikkét a lilakáposztáról (vörös káposzta, de ugyanaz)

És ha kíváncsi vagy még további tápláló saláta receptekre, talán ez is érdekelhet még: Cékla savanyú káposztával (recept)

Narancsos lilakáposzta saláta

Melegítő, téli saláta tele rostokkal, enzimekkel, vitaminokkal.
Adag 4
Elkészítés ideje 10 perc
Teljes Idő 10 perc

Készülékek

  • 1 reszelő a káposzta lereszeléséhez

Összetevők

  • 30 dkg lilakáposzta
  • 3 darab narancs
  • 1/2 darab citrom frissen kifacsart leve
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 csipet chilipor (ez opcionális)

Elkészítés

  • A káposztát lereszeljük, a narancsot apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük. Narancslevet és egy kis citromlevet is öntünk rá. Ha teszel rá chilit, még finoman át is melegít! Megszórjuk szezámmaggal, összekeverjük és kész is. 
Fogás: Salad
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Kulcsszó: lilakáposzta, Narancs, saláta

Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close