Ez is, mint a legtöbb nyers saláta egyszerű és finom! Pillanatok alatt elkészül, lédús, csodálatos színeivel is elkápráztat! A lilakáposzta és a narancs nagyon jó kombináció, ízeik remekül kiegészítik egymást!
Miért érdemes megkóstolni ezt a salátát?
– magas rosttartalma miatt csökkenti a vér koleszterin szintjét, segíti a belek megfelelő mozgását, segít szabályozni a vércukor szintet… katt ide, miért van szükség a növényi rostokra!
– a nyers ételekben található enzimek segítik megőrizni egészségünket, fiatalságunkat. Mik azok az enzimek?
– tápláló, finom…
Ezt a salátát előre is elkészítheted, dobozban vidd magaddal munkába, kirándulásra!
Kíváncsi vagy, miért ennyire értékes alapanyag a lilakáposzta? Olvasd el a BioPatika cikkét a lilakáposztáról (vörös káposzta, de ugyanaz)
És ha kíváncsi vagy még további tápláló saláta receptekre, talán ez is érdekelhet még: Cékla savanyú káposztával (recept)

Narancsos lilakáposzta saláta
Készülékek
- 1 reszelő a káposzta lereszeléséhez
Összetevők
- 30 dkg lilakáposzta
- 3 darab narancs
- 1/2 darab citrom frissen kifacsart leve
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 csipet chilipor (ez opcionális)
Elkészítés
- A káposztát lereszeljük, a narancsot apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük. Narancslevet és egy kis citromlevet is öntünk rá. Ha teszel rá chilit, még finoman át is melegít! Megszórjuk szezámmaggal, összekeverjük és kész is.