Hajdina csíra pástétom, nem csak kenyérre!

1.1K

A hajdina egy nagyon értékes gabonánk, nem kap elég figyelmet, nem eszünk belőle eleget. Őszintén szólva megfőzve engem sem győzött meg, nem szeretem sem az illatát, sem az ízét. De nyersen! Nyersen, kicsíráztatva, elturmixolva, jól befűszerezve isteni!

Nagyon fontos lépés a hajdina csíráztatása, hiszen csak így tudjuk nyersen ehetővé tenni a magot. Nyersen, csíráztatás nélkül ehetetlen, emésztési zavarokat okoz egy enzimgátló anyag (tripszin inhibitor) jelenléte miatt.

hajdina csíra

Ha nem szeretnél kenyeret enni, pakold a pástétomot uborka szeletekre, vagy tölts meg vele egy cikk kápia paprikát! Saláta levelekre is kenheted, feltekered, és úgy eszed!

hajdina pástétom

Hajdina csíra pástétom

Frissen kicsírázott hajdinából készült remek növényi kence
Elkészítés ideje 5 perc
Teljes Idő 5 perc
Fogás Breakfast
Konyha nyers
Adag 6 adag

Készülékek

  • 1 konyhai aprítógép

Összetevők
  

  • 20 dkg friss hajdinacsíra
  • 10 dkg aktivált dió
  • 1 gerezd fokhagyma (vagy kettő)
  • ízlés szerint só, őrölt bors, pirospaprika
  • pár csepp citromlé

Elkészítés
 

  • A hajdinacsírát kevés vízzel és a többi hozzávalóval aprítógépbe tesszük és krémesre keverjük. A vizet úgy adagoljuk, hogy elérjük a megfelelő állagot. Maradhat kicsit darabos, de lehet teljesen krémes is a pástétom, de úgy a legjobb, ha van benne darabos, és krémes rész is!

Megjegyzések

FONTOS! Friss hajdina csírát használjunk! Az aszalt, szárított hajdina csírából nem lesz ilyen krémes a pástétom!
Kulcsszó hajdina csíra, hajdina csíra pástétom

Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close