Avokádós uborka saláta

2.3K

Ha megkóstolod, ez a saláta biztosan kedvenc lesz. Az uborka ropogós, az avokádó krémes, és mindez egy savanykás, hagymás köntösben!

Ennél a salátánál nem reszeljük, nem szeleteljük, hanem apró kockákra vágjuk a hozzávalókat. A citrom nagyon feldobja, sőt, a citromnak nem csak a levét használhatjuk, hanem citrom szeleteket is lehet beletenni héjastul. Egy kis petrezselyemmel, fehér hagymával lehet tálalni.

Avokádós uborka saláta

Gyors, könnyű saláta mindössze 2-3 összetevőből
Elkészítés ideje 5 perc
Teljes Idő 5 perc

Összetevők

  • 1 darab avokádó
  • 1 darab kígyóuborka
  • 1 darab citrom leve
  • 1/2 darab citrom felkockázva héjával együtt
  • 1/2 darab fehér saláta hagyma (vagy lilahagyma)
  • só, bors, aprított petrezselyem zöld

Elkészítés

  • Az avokádót és az uborkát apró kockákra vágjuk és összekeverjük.
  • A citrom levét ráöntjük, sózzuk, borsozzuk. A negyed citromot vékony karikákra, majd cikkekre vágjuk, azt is hozzákeverjük.
  • Sózzuk, borsozzuk. Óvatosan átforgatjuk, és már készen is van. Az avokádó a keveréstől kicsit krémes lesz, és bevonja majd az uborka kockákat, ettől lesz különleges ez a saláta.
  • Apróra vágott fehér hagymát és petrezselyem zöldjét teszünk a tetejére.

Megjegyzések

Ezt a salátát érdemes frissen fogyasztani.
Tipp: pirítóshoz nagyon illik!
 
Fogás: Salad
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ), vegán
Kulcsszó: avokádó, egyszerű, gyors, uborka
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close