Ha megkóstolod, ez a saláta biztosan kedvenc lesz. Az uborka ropogós, az avokádó krémes, és mindez egy savanykás, hagymás köntösben!
Ennél a salátánál nem reszeljük, nem szeleteljük, hanem apró kockákra vágjuk a hozzávalókat. A citrom nagyon feldobja, sőt, a citromnak nem csak a levét használhatjuk, hanem citrom szeleteket is lehet beletenni héjastul. Egy kis petrezselyemmel, fehér hagymával lehet tálalni.

Avokádós uborka saláta
Gyors, könnyű saláta mindössze 2-3 összetevőből
Összetevők
- 1 darab avokádó
- 1 darab kígyóuborka
- 1 darab citrom leve
- 1/2 darab citrom felkockázva héjával együtt
- 1/2 darab fehér saláta hagyma (vagy lilahagyma)
- só, bors, aprított petrezselyem zöld
Elkészítés
- Az avokádót és az uborkát apró kockákra vágjuk és összekeverjük.
- A citrom levét ráöntjük, sózzuk, borsozzuk. A negyed citromot vékony karikákra, majd cikkekre vágjuk, azt is hozzákeverjük.
- Sózzuk, borsozzuk. Óvatosan átforgatjuk, és már készen is van. Az avokádó a keveréstől kicsit krémes lesz, és bevonja majd az uborka kockákat, ettől lesz különleges ez a saláta.
- Apróra vágott fehér hagymát és petrezselyem zöldjét teszünk a tetejére.
Megjegyzések
Ezt a salátát érdemes frissen fogyasztani.
Tipp: pirítóshoz nagyon illik!