Avokádós káposzta saláta

958

Ez a gyors avokádós káposzta saláta azért olyan különleges, mert nagyon gyorsan elkészül, egyszerre friss, ropogós, ugyanakkor az avokádótól krémes. Az avokádó töménységét ellensúlyozzák a citrom darabkák, fűszernek csak borsot használunk. Itt mi most nem öntöttünk rá semmilyen szószt, mert az összetevők annyira lédúsak, hogy ez a saláta magától is csúszik. Ha nem teszünk rá olajat, akkor ez a saláta teljes értékű tápláléknak tekinthető.

Ebből a salátából lehet egy nagyobb adagot készíteni, és jól zárható dobozban a hűtőszekrényben tárolni. Néhány napig friss marad.

Avokádós káposzta saláta

Egyszerű és gyors saláta, pillanatok alatt össze lehet dobni, ropogós, ugyanakkor krémes, lágy, izgalmas színekkel!
Adag 1 adag
Elkészítés ideje 10 perc
Teljes Idő 10 perc

Készülékek

  • 1 konyhai aprítógép
  • 1 nagylyukú reszelő

Összetevők

  • 1/4 darab fejes káposzta
  • 1/2 darab avokádó
  • 1 darab kisebb sárgarépa
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 darab citrom vékony szeletre vágva a héjával együtt
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  • A káposztát a petrezselyem zölddel konyhai robotgépben morzsásra aprítjuk, a sárgarépát lereszeljük, összekeverjük citromlével, sóval.
  • Az avokádót kockákra vágjuk. 
  • Tányérra tesszük a zöldségeket, tetejére halmozzuk a kockára vágott avokádót, a citrom gerezdeket, és meghintjük finomra őrölt borssal.
Fogás: Salad
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ), vegán
Kulcsszó: avokádó, káposzta
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close