Ez a gyors avokádós káposzta saláta azért olyan különleges, mert nagyon gyorsan elkészül, egyszerre friss, ropogós, ugyanakkor az avokádótól krémes. Az avokádó töménységét ellensúlyozzák a citrom darabkák, fűszernek csak borsot használunk. Itt mi most nem öntöttünk rá semmilyen szószt, mert az összetevők annyira lédúsak, hogy ez a saláta magától is csúszik. Ha nem teszünk rá olajat, akkor ez a saláta teljes értékű tápláléknak tekinthető.
Ebből a salátából lehet egy nagyobb adagot készíteni, és jól zárható dobozban a hűtőszekrényben tárolni. Néhány napig friss marad.

Avokádós káposzta saláta
Egyszerű és gyors saláta, pillanatok alatt össze lehet dobni, ropogós, ugyanakkor krémes, lágy, izgalmas színekkel!
Készülékek
- 1 konyhai aprítógép
- 1 nagylyukú reszelő
Összetevők
- 1/4 darab fejes káposzta
- 1/2 darab avokádó
- 1 darab kisebb sárgarépa
- kis csokor petrezselyemzöld
- 1/2 darab citrom vékony szeletre vágva a héjával együtt
- frissen őrölt bors
Elkészítés
- A káposztát a petrezselyem zölddel konyhai robotgépben morzsásra aprítjuk, a sárgarépát lereszeljük, összekeverjük citromlével, sóval.
- Az avokádót kockákra vágjuk.
- Tányérra tesszük a zöldségeket, tetejére halmozzuk a kockára vágott avokádót, a citrom gerezdeket, és meghintjük finomra őrölt borssal.