Zellerkrémleves gyorsan, egyszerűen (nyers)

820

Amikor 35 fok van odakint, a legutolsó dolog, amihez kedvünk van, az a tűzhely bekapcsolása. Ez a nyers zellerkrémleves tökéletes választás a nyári hőségben: könnyű, frissítő, pár perc alatt elkészül, és még a konyhát sem melegítjük fel vele.

A zeller és a sárgarépa friss, enyhén édeskés íze tökéletesen harmonizál a citromlé savanykásságával – sóval, vízzel turmixolva pedig máris kész a hűsítő leves.
Ráadásul a zellert nem véletlenül tartják természetes afrodiziákumnak: élénkít, serkent, és még az emésztést is támogatja.

Egyszerű, de nagyszerű – próbáld ki, ha valami gyorsra és izgalmasra vágysz a nyári kánikula napokon!

A fotókat Birta Endre készítette

Zellerkrémleves (nyers)

Adag 4

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

  • 20 dkg felkockázott zellergumó
  • 6-8 dkg sárgarépa szeletelve (egy kisebb szál)
  • 1/2 darab citrom leve
  • 1 marék kesudió (kb 5 dkg)
  • só, bors, zeller zöldje
  • tisztított víz

Elkészítés
 

  • Először a citromlét és kb 1 dl vizet teszünk a turmixgépbe, majd a kockára felvágott zöldségeket. Simára turmixoljuk, hozzáadjuk a fűszereket. Kevés kesudiót teszünk hozzá, azzal is simára turmixoljuk. Tisztított víz hozzáadásával elérjük a megfelelő, krémes állagot.  
  • Kis csokor zeller zöldet is tegyünk hozzá, de azzal már nem turmixoljuk simára, mert akkor zöld lesz a leves, hanem hagyjuk, hogy kis darabokban megmaradjon a zöld levél. 
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close