Menj Vissza

Zellerkrémleves (nyers)

Adag 4

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

  • 20 dkg felkockázott zellergumó
  • 6-8 dkg sárgarépa szeletelve (egy kisebb szál)
  • 1/2 darab citrom leve
  • 1 marék kesudió (kb 5 dkg)
  • só, bors, zeller zöldje
  • tisztított víz

Elkészítés
 

  • Először a citromlét és kb 1 dl vizet teszünk a turmixgépbe, majd a kockára felvágott zöldségeket. Simára turmixoljuk, hozzáadjuk a fűszereket. Kevés kesudiót teszünk hozzá, azzal is simára turmixoljuk. Tisztított víz hozzáadásával elérjük a megfelelő, krémes állagot.  
  • Kis csokor zeller zöldet is tegyünk hozzá, de azzal már nem turmixoljuk simára, mert akkor zöld lesz a leves, hanem hagyjuk, hogy kis darabokban megmaradjon a zöld levél.