A kesutejföl az egyik leggyakrabban használt nyers étel alapanyag. Nem kell feltétlenül előre elkészíteni, mert igazából pillanatok alatt kész, ha van otthon minden alapanyag. A turmixgépbe bele kell tenni a hozzávalókat, és 2 perc alatt készen is van.
Milyen ételekhez használjuk? Milyen plusz ízesítést teszünk bele? Az mindig az adott ételtől függ, mihez mi illik. Itt most összegyűjtöttem az alapreceptet és azokat az ételeket, ahol a kesutejfölt használunk.
Kesutejföl – alaprecept
Ez a kesutejföl remekül használható nyers főételekhez, hogy a darabos zöldségeket, vagy az ízes, fűszeres tölteléket ellensúlyozzuk valamilyen krémes összetevővel. Ez egy alaprecept. A legritkább …
Paprikás diógolyók karfiol rizzsel, narancsos kesutejföllel
Szeretem, amikor egy ételben minden együtt van: tartalmas falatok, friss, roppanós zöldségek, és egy selymes, kényeztető szósz, ami mindent összefog. Ez a fogás pont ilyen.A …
Rakott cékla nyersen, tormás kesusajtszósszal
A cékla és a torma nagyon jól illenek egymáshoz, és ez a rakott étel hideg napokon nagyon jól tud esni. A torma kicsit csípős, felmelegít… …
Rakott savanyú káposzta – nyersen!
Télen a legegyszerűbb C-vitamin forrás a savanyú káposzta. Persze csak az igazi, ami önmagában savanyodott, hozzáadott ecet nélkül. A piacon lehet találni még ilyet, onnan …
Rakott édesburgonya – nyersen, különleges ízek!
Igen, az édesburgonya is ehető nyersen. Ha továbbra is idegenkedsz, egy percig megpárolhatod gőz fölött, de szerintem így nyersen friss, ropogós, élénk ízű! Ezt a …