Spenótkrémleves nyersen, nagyon zöld, nagyon krémes!

739

Nagyon zöld, nagyon krémes, nagyon fokhagymás. Ha hűvös estéken szeretnéd felvértezni magad a támadó vírusok és baktériumok ellen, akkor ezt ne hagyd ki! Ez a spenótkrémleves kortyonként erősíti az immunrendszered, ugyanakkor szenzációsan finom.  

Nem kell főzni, csak turmixolni. Ennek ellenére meg lehet melegíteni ezt a levest is, és lehet melegen fogyasztani. De szerintem szoba hőmérsékleten a legfinomabb.

spenótkrémleves

A spenótról a greendex oldalán találtam egy remek összefoglalót! Olvassátok el!

Kesudióval krémesítjük ezt a levest, mert a kesudió természetes, és nagyon finom rostjai vannak. A receptben kb 2 marék kesudió szerepel, de nyugodtan tegyél bele többet, ha krémesebben szeretnéd. A növényi konyhában elég sok kesudiót használunk, olvasd el, hogy miért!

Spenótkrémleves nyersen

Turmixolással készül ez a nyers spenótkrémleves
Elkészítés ideje 5 perc
Teljes Idő 5 perc
Fogás Leves
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

  • 35 dkg spenót
  • 8 dkg kesudió 
  • 3 közepes gerezd fokhagyma  
  • 1 teáskanál só  
  • csipet bors csipet cayenne bors 
  • 2-3 dl víz 

Elkészítés
 

  • A hozzávalókat először kevés vízzel teljesen krémesre turmixoljuk. A végleges vízmennyiséget csak a végén adjuk hozzá. Miért? A darabos összetevők csak kevés folyadékban tudnak teljesen péppé alakulni.   
    Aszalógépben, sütőben kicsit meglangyosíthatod, nem kell feltétlenül hidegen fogyasztani!  
Kulcsszó spenót
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close