Nagyon zöld, nagyon krémes, nagyon fokhagymás. Ha hűvös estéken szeretnéd felvértezni magad a támadó vírusok és baktériumok ellen, akkor ezt ne hagyd ki! Ez a spenótkrémleves kortyonként erősíti az immunrendszered, ugyanakkor szenzációsan finom.
Nem kell főzni, csak turmixolni. Ennek ellenére meg lehet melegíteni ezt a levest is, és lehet melegen fogyasztani. De szerintem szoba hőmérsékleten a legfinomabb.

A spenótról a greendex oldalán találtam egy remek összefoglalót! Olvassátok el!
Kesudióval krémesítjük ezt a levest, mert a kesudió természetes, és nagyon finom rostjai vannak. A receptben kb 2 marék kesudió szerepel, de nyugodtan tegyél bele többet, ha krémesebben szeretnéd. A növényi konyhában elég sok kesudiót használunk, olvasd el, hogy miért!

Spenótkrémleves nyersen
Készülékek
- 1 Turmixgép
Összetevők
- 35 dkg spenót
- 8 dkg kesudió
- 3 közepes gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- csipet bors csipet cayenne bors
- 2-3 dl víz
Elkészítés
- A hozzávalókat először kevés vízzel teljesen krémesre turmixoljuk. A végleges vízmennyiséget csak a végén adjuk hozzá. Miért? A darabos összetevők csak kevés folyadékban tudnak teljesen péppé alakulni. Aszalógépben, sütőben kicsit meglangyosíthatod, nem kell feltétlenül hidegen fogyasztani!