Kesumajonéz: kesudióból készült növényi alapú majonéz!

2K

A natúr kesudiónak annyira finom rostjai vannak, hogy a belőle turmixolt krém majdnem olyan selymes, krémes, mint az eredeti, olajjal készült majonéz. A kesumajonéz előnye, hogy teljes értékű, vagyis plusz hozzáadott olajat nem tartalmaz.

kesudió kesumajonéz

Az alap a kesudió és a víz. A megadott hozzávalók tetszőlegesen változtathatók attól függően, hogy ki hogy szereti ízesíteni a házi majonézt, több-kevesebb mustár, só, bors, stb…  

A recept nagyon egyszerű:

200 g natur kesudió 
200 g tisztított víz 
ízesítők: só, bors, citromlé, dijoni mustár, puha datolya, kurkuma, fokhagymapor 

A kesudiót a vízzel simára turmixoljuk, hozzáadjuk az ízesítőket ízlés szerint. A sűrűséget (vagy inkább a „hígságot”) kevés víz hozzáadásával tudjuk elérni. Állás közben a kesudió majonéz sűrűsödni fog.  

Ha kész, befőttes üvegben, hűtőszekrényben 1-2 hétig eláll.  

Kesumajonézzel készült receptek

Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close