A natúr kesudiónak annyira finom rostjai vannak, hogy a belőle turmixolt krém majdnem olyan selymes, krémes, mint az eredeti, olajjal készült majonéz. A kesumajonéz előnye, hogy teljes értékű, vagyis plusz hozzáadott olajat nem tartalmaz.

Az alap a kesudió és a víz. A megadott hozzávalók tetszőlegesen változtathatók attól függően, hogy ki hogy szereti ízesíteni a házi majonézt, több-kevesebb mustár, só, bors, stb…
A recept nagyon egyszerű:
200 g natur kesudió
200 g tisztított víz
ízesítők: só, bors, citromlé, dijoni mustár, puha datolya, kurkuma, fokhagymapor
A kesudiót a vízzel simára turmixoljuk, hozzáadjuk az ízesítőket ízlés szerint. A sűrűséget (vagy inkább a „hígságot”) kevés víz hozzáadásával tudjuk elérni. Állás közben a kesudió majonéz sűrűsödni fog.
Ha kész, befőttes üvegben, hűtőszekrényben 1-2 hétig eláll.
Kesumajonézzel készült receptek
Csicseriborsó alapú, tonhal ízű szendvicskrém!
Ez a szendvicskrém egy nagyon izgalmas étel! Nem csak szendvicsbe, de pitába, sós palacsintába, bármilyen zöldségbe remek töltelék! Általában azok is szívesen megeszik, akik a …
Majonézes zellersaláta dióval
A hagyományos majonézes saláták közül néhányat a nyerskonyhában is el lehet készíteni, majonézes kukorica saláta, cékla vagy borsósaláta… de talán a legizgalmasabb ez az almás …