Narancsos csokifagyi, egy igazi különlegesség

1.4K

Az otthon készített fagylaltnak több előnye is van. Csak az van benne, amit beleteszel, természetes, tele értékes tápanyagokkal, vitaminokkal, és nem tartalmaz semmi olyan összetevőt, ami feldolgozott, finomított. Ez a csokifagyi csak teljes értékű alapanyagokat tartalmaz.

Ez a csokifagyi a narancsolajtól különleges. Ha nincs otthon narancsolaj (doTERRA vadnarancs), akkor bio narancs héját, plusz bio citrom héját lehet belereszelni, és így is el tudjuk érni ugyanazt az ízhatást.

Mi meggyfagyival együtt szoktuk elkészíteni, mert remekül kiegészítik egymást, ezért is szerepelnek közös fotón.

Ha kesuvajat használsz, könnyebben elkészül a fagyi, és biztosan nem maradnak benne kesudió darabok.

A kesudió helyettesíthető kókuszkrémmel.

Narancsos csokifagyi

Házilag elkészíthető finomság a forró napokra
Teljes Idő 10 perc

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők

  • 20 dkg    áztatott magozott datolya (áztatva mérve úgy, ahogy az áztató vízből kinyomkodjuk, kivesszük) 
  • 10 dkg kesuvaj (vagy kesudió)
  • 10 dkg kókuszkrém
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor 
  • 4 csepp bio narancsolaj, vagy egy bio narancs reszelt héja

Elkészítés

  • A hozzávalókat turmixgépben simára turmixoljuk
  • Fagyasztóba tesszük, és még mielőtt teljesen keményre fagy (kb 5-6 óra) lehet már fogyasztani

Megjegyzések

Ezt a csokikrémet azért szeretem, mert megolvadva sem veszíti el az alakját, nem folyik, szinte szobahőmérsékleten is fogyasztható. 
A kesuvaj azért jobb választás, mert azt már nem kell simára turmixolni, így sokkal krémesebb lesz a fagyi
Fogás: Dessert
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Kulcsszó: csokifagyi, csokifagylalt, fagylalt, kesuvaj
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close